Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Ziua Usilor Deschise la Parchetul General. Cum a fost. Fotografii
23.10.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat PICCJ: „Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a fost gazda manifestărilor organizate cu prilejul „Zilei Uşilor Deschise”, context în care sediul instituţiei noastre a fost vizitat de studenţi de la Facultăţile de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane, Universităţii din Bucureşti, Universităţii „Titu Maiorescu”, cursanţi ai Şcolii Naţionale de Grefieri, auditori de justiţie, elevi de la Colegiul de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, conducerea Institutului Naţional al Magistraturii, reprezentanţi ai societăţii civile, ai Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, jurnalişti din presa scrisă şi audio-vizuală.

Doamna Laura Codruţa KövesiProcurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a prezentat date relevante din activitatea parchetului şi a intrat în dialog cu vizitatorii în legătură cu activitatea curentă.

Domnul Marius Iacob, procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, a  ilustrat cauze reprezentative în care procurorii au efectuat anchete complexe pentru identificarea autorilor unor fapte de mare violenţă şi a răspuns întrebărilor legate de specificul activităţii secţiei pe care o conduce.

Totodată, vizitatorii au fost conduşi la Centrul de Presă şi la secţiile operative din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, unde au primit explicaţii referitoare la activitatea desfăşurată de procurori şi de întregul personal al Ministerului Public.

În dialog on-line, pe forumul  Juridice.ro, s-au aflat procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în intervalul 10:00-14:00, care au răspuns întrebărilor ce le-au fost adresate de public.

Participanţii, prin răspunsurile la chestionare, au perceput  ca pe o experienţă pozitivă  această deschidere spre comunicare a procurorilor.”

1-grup-hol
2-LCK
3-grup-sala
4-MI
6-LCK-grup

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti