Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Societatile comerciale si societatea civila promoveaza multilingvismul
26.10.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Comunicat Comisia Europeana: „Astazi (nota Juridice.ro, vineri, 23 octombrie 2009) a avut loc întâlnirea de constituire a unei noi platforme a societății civile de promovare a multilingvismului. Obiectivul ei major este acela de a promova un dialog permanent între Comisie și societatea civilă cu privire la diferitele aspecte ale politicilor din domeniul multilingvismului. Printre membri platformei se află reprezentanți din sectoarele educației și culturii, din mass-media și din alte organizații ale societății civile, cum ar fi Clubul de la Madrid și Fundația Yuste.

„Importanța cunoașterii mai multor limbi pentru realizarea coeziunii sociale și depășirea barierelor din calea integrării nu poate fi reliefată îndeajuns ”, a afirmat comisarul Leonard Orban cu ocazia lansării platformei.

Platforma societății civile de promovare a multilingvismului va fi un forum dedicat schimburilor de cele mai bune practici dedicate mass-mediei, organizațiilor culturale și celor implicați în procesele de educare non-formală și informală. Obiectivul va fi acela de a încuraja dezbaterea publică în privința celei mai bune modalități de promovare a utilizării pe scară largă a diverselor limbi. Grupurile cărora activitatea platformei li se adresează cu prioritate sunt cei care abandonează școala, persoanele aflate în curs de educare și instruire vocațională, cetățenii aflați la vârsta a treia, precum și imigranții.

Platforma va elabora, de asemenea, propuneri care vor fi examinate de guvernele naționale în cadrul cooperării acestora în materie de multilingvism în domeniile educației și formării profesionale.

Platforma societăților comerciale dedicată multilingvismului

La data de 22 septembrie 2009, Comisia a înființat un forum tematic similar, dedicat societăților comerciale. Platforma societăților comerciale dedicată multilingvismului implică comunitatea societăților comerciale, parteneri sociali, organizații comerciale, camere de comerț, organizații de promovare a comerțului, școli și autorități din domeniul educației.

Context

Importanța cunoașterii mai multor limbi pentru coeziunea socială și pentru depășirea barierelor din calea integrării este o temă de care Comisia Europeană se ocupă îndeaproape. Comunicarea privind multilingvismul din 2008 a făcut apel la înființarea unei platforme a societății civile care să promoveze multilingvismul în scopul facilitării dialogului intercultural.

În contextul Anului european al creativității și inovării 2009, Comisia a evidențiat modul în care cunoașterea mai multor li mbi poate contribui la creșterea bunăstării sociale și personale.

Lista membrilor platformei

EEE-YFU – Youth For Understanding Federation of European Publishers

RECIT – Réseau européen des centres internationaux de traduction littéraire

ACT – Association of Commercial Television in Europe

Culturelink Network

Literature Across Frontiers

EFIL – European Federation for Intercultural Learning

CEATL – Conseil européen des associations de traducteurs littéraires

CMFE Community Media Forum Europe

Yuste – Fundación Academia Europea de Yuste

FUEV – Föderalistische Union Europäischer Volksgruppen

EUROPEAN WRITERS’ COUNCIL

EAEA – European Association for the Education of Adults

CEPI – European Coordination of Independent Producers

European Theatre Convention

EBLUL – Eurolang Brussels

ECA – European Council of Artists

EPC – European Publishers Council

ALTE – European Projects Officer

EEU – Eŭropa Esperanto-Unio

Club of Madrid Brussels Office

European Association for Terminology

The European Forum for Vocational Education and Training (EfVET)

EUROCLIO – European Association of History Educators

EUNIC Brussels aisbl

ISSA – International Step by Step Association

Mercator Network of Language Diversity Centres

ECSWE – European Council For Steiner Waldorf Education

EFNIL – European Federation of National Institutions for Language”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate