Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Flux informații

Tuca Zbarcea & Asociatii – cel mai bun punctaj din Europa continentala

26 octombrie 2009 | JURIDICE.ro

Joi, 22 octombrie 2009, la Londra, Financial Times a lansat ediţia din acest an a raportului „Financial Times Innovative Lawyers”, în prezenţa a peste 400 de avocaţi şi consilieri juridici din Europa. Pus sub semnul crizei economice şi financiare mondiale care a afectat şi profesia juridică, raportul Financial Times „analizează un an istoric, în care evenimentele de după colapsul Lehman Brothers au schimbat definitiv faţa pieţei avocaturii de business”.

Ediţia 2009 a FT Innovative Lawyers a investigat metodele prin care casele de avocatură au contracarat efectele crizei, atât pe plan intern, cât şi în relaţiile cu clienţii.

Pentru al treilea an consecutiv, România a fost reprezentată în elita juridică europeană alături de nume sonore precum Clifford Chance, Freshfields, Allen & Overy, Eversheds, DLA Piper, Linklaters, Slaughter and May etc.

În baza punctajului ponderat şi a celor 288 de puncte obţinute în total, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a intrat pe prima poziţie în clasamentul Firmelor de Avocatură din Europa Continentală. Pe celelalte locuri s-au clasat spaniolii de la Garrigues, italienii de la Portolano Colella Cavallo, irlandezii de la Arthur Cox, spaniolii de la Cuatrecasas, cu scoruri variind între 18 şi 240 de puncte.

Conform analiştilor Financial Times, „Ţuca Zbârcea & Asociaţii din România a reacţionat rapid, dezvoltând şi implementând, încă de la primele semne ale recesiunii globale, un program anti-criză în baza unei strategii coerente”.

De asemenea, în indexul general FT Law 50 al celor mai inovatoare 50 de case de avocatură din întreaga Europă, Ţuca Zbârcea & Asociaţii ocupă locul al 7-lea, fiind singura firmă din Europa de Est inclusă în top 10. Este pentru prima dată când, într-un clasament internaţional, o societate de avocaţi din România şi din Europa de Est figurează în imediata apropiere a firmelor din Magic Circle.

„Efectele negative ale crizei şi adâncirea recesiunii globale au determinat regândirea raporturilor în relaţiile cu clienţii şi au creat noi provocări în managementul firmelor de avocatură. La unison, toţi jucătorii pieţei avocaturii europene au fost nevoiţi să se replieze iar inovaţia a jucat un rol important în măsurile adoptate de aceştia”, ne-a declarat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Jurisprudenta

Casa de avocatură din România a primit recomandări pentru o paletă largă de categorii, dovedind şi în acest fel că este o firmă robustă, construită pe principii solide de business.

Astfel, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a punctat în următoarele categorii ale raportului:

  • Standout în categoria Management („Law Firm Management”), pentru dezvoltarea unui amplu program de gestionare a crizei, crearea Departamentului de Gestionare a Crizei şi a blog-ului www.ckc.tuca.ro;
  • Standout în categoria Facturare („Billing and Fees”) şi Highly Commended în aceeaşi categorie pentru implementarea unui sistem inovator de onorarii în favoarea clienţilor afectaţi de turbulenţele de pe pieţele financiare;
  • Commended în categoria Criza financiară şi recesiunea („Financial Crisis and the Downturn”), pentru înfiinţarea TZA Insolvenţă S.P.R.L., unitate specializată care gestionează proiectele specifice ale firmei;
  • Commended în categoria Servicii Financiare („Financial Services”), pentru gestionarea şi implementarea unui proiect complex de restructurare în cazul Erste Asset Management;
  • Commended în categoria Legislaţie („Changing the Rules”), pentru contribuţia la semnarea celui mai complex Memorandum cu Guvernul României încheiat de un investitor străin, Voestalpine AG;
  • Commended în categoria Sprijin acordat Guvernului („Government”), pentru reprezentarea cu succes a Guvernului României, în baza programului probono, în litigiul în faţa Curţii Constituţionale legat de constituirea colegiilor uninominale în vederea organizării alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.

„Este, în primul rând, o imensă onoare pentru noi să fim într-un clasament internaţional, alături de greii avocaturii mondiale. În mod evident, nu ne putem compara cu anvergura lor, dar atenţia acordată de Financial Times candidaturii noastre ne măguleşte profund”, a adăugat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Financial Times, au fost analizate 600 de candidaturi iar casele de avocatură cu cele mai bune rezultate au fost incluse în clasamentul FT Law 50 – al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.

Este pentru prima dată când o societate de avocatură din România este cotată în top 10 al elitei juridice din Marea Britanie şi Europa Continentală şi este recunoscută ca una dintre cele mai inovatoare.

***

Despre raportul „Financial Times Innovative Lawyers” 2009:

Raportul „Financial Times Innovative Lawyers” reprezintă un studiu aprofundat al inovaţiei în mediul juridic, cu precădere în ceea ce priveşte: Expertiza Juridică; Serviciile acordate Clienţilor; Facturare; Management; Resurse Umane; Legislaţie; Guvern.

În fiecare an, firmele de avocatură din întreaga Europă sunt solicitate să depună candidaturi pentru una sau mai multe din categoriile de mai sus.

Ulterior, documentaţiile sunt apreciate de către jurnaliştii de la Financial Times în baza unor indicatori de performanţă precum originalitate, motivaţie şi impactul proiectelor inovatoare derulate. Fiecare casă de avocatură primeşte un anumit punctaj, cu care speră să acceadă în topul general FT Law 50 – al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.

De asemenea, fiecare candidatură face obiectul unui studiu de piaţă extrem de riguros, realizat de Financial Times în colaborare cu firma de cercetare RSG Consulting. Pentru ediţia din acest an, studiul de piaţă a presupus realizarea a peste 500 de interviuri cu avocaţi, experţi şi alte contacte relevante.

În mod excepţional, ediţia 2009 a raportului a analizat performanţele caselor de avocatură în contextul crizei economice şi financiare şi modul în care acestea au răspuns provocărilor generate de noul context.

Raportul „Financial Times Innovative Lawyers” 2009 a fost lansat la Londra, în seara zilei de 22 octombrie, la Science Museum. Cu aceeaşi ocazie, au fost decernate 14 premii de excelenţă, după cum urmează: Innovation in Law Firm Management; Innovation in Billing and Fees; Innovation in Client Service; Innovation in Resourcing; Innovation in Legal Expertise – Financial Services; Innovation in Legal Expertise – Government; Innovation in Legal Expertise – Dispute Resolution; Innovation in Legal Expertise – Fraud; Innovation in Legal Expertise – General; Innovation in Legal Expertise – Credit Crisis and Downturn; Most Innovative US Law Firm – Credit Crisis and the Downturn; Most Innovative European In-house Counsel; Most Innovative Individual; Most Innovative Law Firm in Europe.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost nominalizată pentru 3 premii de excelenţă: „Management” („Law Firm Management”), „Expertiza Juridică – Facturare” („Legal Expertise – Billing and Fees”), precum şi „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa” („Most Innovative Law Firm in Europe”).

Informaţii despre raportul „Financial Times Innovative Lawyers” sunt disponibile pe site-ul publicaţiei, după cum urmează:

Topul firmelor continentale

Topul general FT Law 50

http://rankings.ft.com/innovativelawyers/ft-law-50-2009

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale