Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Completarea Legii locuintei cu privire la notiunea de condominiu si unitate individuala
27.10.2009 | JURIDICE.ro, SNSA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 680 din 9 octombrie 2009, a fost publicata Legea nr. 310/2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 210/2008 pentru completarea Legii locuintei nr. 114/1996.

Un prim element de noutate se refera la elementele ce intra in sfera condominiului, definirea conceptului ramanand insa intacta. Astfel, daca in vechea reglementare ansamblul rezidential, ca element al condominiului, era format din locuinte individuale amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care exista proprietati comune si proprietati individuale, conform noii reglementari un ansamblu rezidential poate fi format atat din locuinte cat si din constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua.

De asemenea, se aduc modificari si in ceea ce priveste conceptul de unitate individuala, in sensul ca aceasta unitate functionala, componenta a unui condominiu poate fi formata nu numai din camere de locuit dar si/sau din spatii cu alta destinatie.

Pentru Juridice.ro, SNSA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate