« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Completarea Legii locuintei cu privire la notiunea de condominiu si unitate individuala
27.10.2009 | JURIDICE.ro, SNSA

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 680 din 9 octombrie 2009, a fost publicata Legea nr. 310/2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 210/2008 pentru completarea Legii locuintei nr. 114/1996.

Un prim element de noutate se refera la elementele ce intra in sfera condominiului, definirea conceptului ramanand insa intacta. Astfel, daca in vechea reglementare ansamblul rezidential, ca element al condominiului, era format din locuinte individuale amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care exista proprietati comune si proprietati individuale, conform noii reglementari un ansamblu rezidential poate fi format atat din locuinte cat si din constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua.

De asemenea, se aduc modificari si in ceea ce priveste conceptul de unitate individuala, in sensul ca aceasta unitate functionala, componenta a unui condominiu poate fi formata nu numai din camere de locuit dar si/sau din spatii cu alta destinatie.

Pentru Juridice.ro, SNSA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.