Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi facilitati in SEAP pentru operatorii economici si autoritatile contractante


29 octombrie 2009 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Potrivit unui comunicat de presa publicat pe pagina de internet www.e-licitatie.ro, incepand cu data de 15 octombrie 2009, autoritatile contractante si operatorii economici beneficiaza de noi facilitati in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Noile facilitati se refera la:

– pentru operatorii economici: subscrierea la notificari transmise prin e-mail atunci cand apar modificari referitoare la procedurile de atribuire;

– pentru autoritatile contractante: organizarea etapei suplimentare de licitatie electronica.

Facilitati pentru operatorii economici

Operatorii economici, utilizatori ai SEAP, au posibilitatea de a opta pentru a fi informati, prin intermediul mesajelor de tip e-mail, cu privire la modificarile efectuate de autoritatile contractante pe parcursul derularii procedurii de atribuire a unui contract de achizitie publica (suspendarea/reluarea procedurii, transmiterea de clarificari etc.).

Subscrierea la notificari este gratuita in limita a 50 de subscrieri lunare si se poate face pentru invitatia de participare, anuntul de intentie si anuntul de participare. Subscrierea nu este conditionata de inscrierea operatorilor economici la procedura de atribuire respectiva.

Facilitati pentru autoritatile contractante

In ipoteza in care autoritatea contractanta decide organizarea unei etape suplimentare de licitatie electronica, aceasta are posibilitatea de a opta atat pentru introducerea pasului minim de licitare, cat si pentru prelungirea duratei de licitare a ultimei runde. Informatiile referitoare la valoarea pasului de licitare si la prelungirea duratei de licitare a ultimei runde vor fi introduse in detaliul licitatiei electronice publicate si in invitatia de participare la aceasta etapa transmisa prin mijloace electronice.

Introducerea pasului minim de licitare are drept efect obligarea operatorilor economici sa isi modifice ofertele, in sensul imbunatatirii acestora, cu cel putin valoarea pasului de licitare. Valoarea pasului de licitare se va calcula astfel:

– prin raportare la valoarea estimata a contractului, in cazul in care procedura se finalizeaza prin incheierea unui contract de achizitie publica;

– prin raportare la valoarea pretului unitar in cazul in care procedura se finalizeaza prin incheierea unui acord-cadru.

Prelungirea duratei de licitare a ultimei runde va fi aplicata dupa expirarea duratei respective si numai in conditiile in care intr-un interval prestabilit al ultimei runde s-a modificat ocupantul primei pozitii in clasament.

Nu in ultimul rand, in cazul procedurilor de atribuire desfasurate online sau offline cu faza finala de licitatie electronica, in momentul stabilirii anuntului de participare, respectiv a invitatiei de participare, autoritatile contractante au posibilitatea de a opta pentru moneda in care operatorii economici trebuie sa depuna ofertele financiare (RON, EURO, USD).

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii