« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Noi facilitati in SEAP pentru operatorii economici si autoritatile contractante
29.10.2009 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Cyberlaw | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat de presa publicat pe pagina de internet www.e-licitatie.ro, incepand cu data de 15 octombrie 2009, autoritatile contractante si operatorii economici beneficiaza de noi facilitati in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Noile facilitati se refera la:

– pentru operatorii economici: subscrierea la notificari transmise prin e-mail atunci cand apar modificari referitoare la procedurile de atribuire;

– pentru autoritatile contractante: organizarea etapei suplimentare de licitatie electronica.

Facilitati pentru operatorii economici

Operatorii economici, utilizatori ai SEAP, au posibilitatea de a opta pentru a fi informati, prin intermediul mesajelor de tip e-mail, cu privire la modificarile efectuate de autoritatile contractante pe parcursul derularii procedurii de atribuire a unui contract de achizitie publica (suspendarea/reluarea procedurii, transmiterea de clarificari etc.).

Subscrierea la notificari este gratuita in limita a 50 de subscrieri lunare si se poate face pentru invitatia de participare, anuntul de intentie si anuntul de participare. Subscrierea nu este conditionata de inscrierea operatorilor economici la procedura de atribuire respectiva.

Facilitati pentru autoritatile contractante

In ipoteza in care autoritatea contractanta decide organizarea unei etape suplimentare de licitatie electronica, aceasta are posibilitatea de a opta atat pentru introducerea pasului minim de licitare, cat si pentru prelungirea duratei de licitare a ultimei runde. Informatiile referitoare la valoarea pasului de licitare si la prelungirea duratei de licitare a ultimei runde vor fi introduse in detaliul licitatiei electronice publicate si in invitatia de participare la aceasta etapa transmisa prin mijloace electronice.

Introducerea pasului minim de licitare are drept efect obligarea operatorilor economici sa isi modifice ofertele, in sensul imbunatatirii acestora, cu cel putin valoarea pasului de licitare. Valoarea pasului de licitare se va calcula astfel:

– prin raportare la valoarea estimata a contractului, in cazul in care procedura se finalizeaza prin incheierea unui contract de achizitie publica;

– prin raportare la valoarea pretului unitar in cazul in care procedura se finalizeaza prin incheierea unui acord-cadru.

Prelungirea duratei de licitare a ultimei runde va fi aplicata dupa expirarea duratei respective si numai in conditiile in care intr-un interval prestabilit al ultimei runde s-a modificat ocupantul primei pozitii in clasament.

Nu in ultimul rand, in cazul procedurilor de atribuire desfasurate online sau offline cu faza finala de licitatie electronica, in momentul stabilirii anuntului de participare, respectiv a invitatiei de participare, autoritatile contractante au posibilitatea de a opta pentru moneda in care operatorii economici trebuie sa depuna ofertele financiare (RON, EURO, USD).

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD