Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Agent de politie. ANI sesizeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Husi ref. fals in declaratii (declaratia de avere)
30.10.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul TĂTARU S. NICUȘOR-ROMEO, agent IV în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Potrivit unui comunicat ANI, „ca urmare a nedepunerii declarațiilor de avere și de interese în termenele prevăzute de lege, domnul  TĂTARU S. NICUȘOR-ROMEO a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 Lei, iar procedura de control a fost declanșată din oficiu, în conformitate cu prevederile art. 54, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, republicată. Domnul TĂTARU S. NICUȘOR-ROMEO a contestat la Judecătoria Huși procesul verbal de constatare a contraveției încheiat de către Agenția Națională de Integritate. Judecătoria Huși a dispus prin sentință civilă înlocuirea sancțiunii contravenționale de amendă, în cuantum de 500 Lei, cu sancțiunea contravențională „avertisment”. La data de 24 iunie 2009, Tribunalul Vaslui a dispus prin decizie civilă respingerea recursului formulat de către Agenție împotriva sentinței civile dispuse de către Judecătoria Huși.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, domnul domnul TĂTARU S. NICUȘOR-ROMEO fiind informat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că domnul domnul TĂTARU S. NICUȘOR-ROMEO nu a menționat în declarațiile de interese aferente anilor fiscali 2004 și 2007 calitatea de asociat al S.C. LEANDRO S.R.L., cu un număr de 20 de părți sociale, având o cotă de participare la beneficii și pierderi de 66,6666666667%.

Având în vedere existența indiciilor temeinice privind săvârşirea de către domnul domnul  TĂTARU S. NICUȘOR-ROMEO a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti