Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Expert contabil vs. consultant fiscal
31.10.2009 | JURIDICE.ro

Comunicat Camera Consultantilor Fiscali: „In ultima perioada, in presa, au aparut o serie de articole rezultate in urma interviurilor cu diverse persoane, membri in structurile de conducere ale CECCAR, prin care s-a lansat in mod eronat ideea ca expertii contabili nu mai sunt obligati sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal. Camera Consultantilor Fiscali (CCF) doreste sa faca o serie de precizari pentru a informa in mod corect, atat opinia publica cat si pe membrii CECCAR, cu privire la aceasta problema.

In prezent, in discutiile cu reprezentantii mass-media dar si cu proprii membri, reprezentantii CECCAR fac publica decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care se anuleaza alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotarirea 5/2007 a Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali. Din pacate, acestia omit sa precizeze ca aceasta decizie se afla in momentul de fata in recurs, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar aceasta instanta nu a pronuntat pana in prezent o decizie definitiva si irevocabila.

In acest sens, dorim sa amintim ca, pana la aceasta data, CCF a castigat in instantele judecatoresti din Bucuresti si Bacau, prin decizii definitive si irevocabile, toate actiunile formulate de expertii contabili avand ca obiect inscrierea in Registrul Consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala a unor experti contabili, fara ca acestia sa aiba calitatea de consultant fiscal potrivit dipozitiilor OG 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala.

Camera Consultantilor Fiscali din Romania este membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene si este datoare a mentine un nivel ridicat al calitatii profesionale, motiv pentru care membrii nostri sunt acceptati strict pe criterii de competenta profesionala si in niciun caz pe criterii cantitative, conform prevederilor OG 71/2001 privind organizarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata prin Legea 198/2008 cu modificarile si completarile ulterioare.

Dorim sa amintim aici si faptul ca, din acelasi motiv, CCF a autorizat si autorizeaza in prezent inclusiv consultantii fiscali care au dobandit aceasta calitate in una din tarile membre ale UE, si sunt membrii ai organizatiilor profesionale de profil din tarile de rezidenta.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.