Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Incompatibilitate consilier judetean – director companie nationala
02.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată, a constatat faptul că domnul POMPILIU CRAI s-a aflat, în perioada 20.06.2008 – 02.04.2009, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut atât funcţia de Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi pe cea de Director General în cadrul COMPANIEI NAȚIONALE A CUPRULUI, AURULUI și FIERULUI „MINVEST” S.A. DEVA.

Potrivit unui comunicat ANI, „în conformitate cu prevederile legale, Agenţia a fost sesizată de către Centrul de Resurse Juridice cu privire la posibila nerespectare de către domnul POMPILIU CRAI a regimului juridic al incompatibilităților.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, domnul POMPILIU CRAI fiind informat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

Urmare a analizării datelor din declaraţiile de avere şi de interese, precum și a informațiilor puse la dispoziție de instituțiile competente, s-a constatat faptul că domnul POMPILIU CRAI s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 20.06.2008 – 02.04.2009, întrucât a deținut simultan atât calitatea de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, cât și funcția de Director General în cadrul COMPANIEI NAȚIONALE A CUPRULUI, AURULUI și FIERULUI „MINVEST” S.A. DEVA., companie de interes național, înființată prin reorganizarea Regiei Autonome a Cuprului Deva.

Conform prevederilor Legii nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local, înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean, respectiv, sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional, care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.