Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Tribunalul Bacau a informat CSM ref. datoriile foarte mari cu care se confrunta instanta


3 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Jud. Maria Munteanu, presedintele Tribunalului Bacau, a trimis presedintelui CSM, Virgil Andreies, o informare privind situatia financiara in care se afla instanta la data de 19 octombrie 2009, care a fost discutata in sedinta de joi, 29 octombrie 2009, de Plenul CSM.

Astfel, totalul datoriilor instantei catre furnizori era de 220.216 lei la care se adauga penalitati in suma totala de 21.09 1 lei.

Se arata ca E-ON Gaz a pus sigilii inca din luna mai la toate punctele termice si ca, in ciuda demersurilor instantei, societatea refuza ridicarea sigiliilor pana nu se achita datoria de 44.040 lei.

In adresa se afirma: “Am luat legatura cu conducerea societatii, am intocmit punctaje, am solicitat ridicare sigiliilor, am invocat buna functionare a instantei dar societatea furnizoare refuza desigilarea pana la achitarea datoriilor. Consecinta este ca angajatii folosesc surse electrice pentru incalzire, ceea ce duce la pene de curent. Nu putem interzice folosirea acestor surse de caldura, deoarece eventualele imbolnaviri urmate de concedii medicale ar bulversa instanta.”

Gabriel Tanasescu, secretar de stat in MJLC, a declarat ca ministerul inca din lunile iunie si august a suplimentat bugetul Tribunalului Bacau cu 408 mii lei, respectiv 233 mii lei, ca urmare a solicitarilor acestei instante.

A continuat spunand ca „Daca exista ordonatori de credite  secundari care nu impart aceste sume in mod echitabil tribunalelor pe care le au in coordonare, nu cred ca este vina Ministerului Justitiei.”

Secretarul de stat a aratat ca intr-o situatie asemanatoare se afla si Tribunalul Calarasi si ca, uneori, departamentele contabile ale ordonatorilor secundari lasa de dorit.

Dan Lupascu a informat ca la Comisia speciala pentru Justitie  se pare ca se contureaza ideea trecerii la ICCJ si a bugetelor penitenciarelor. “E o aberatie” a spus Dan Lupascu.

Plenul a luat act de continutul adresei Tribunalului Bacau.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică