Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DIICOT. 6 persoane trimise in judecata pentru trafic ilicit de droguri de mare risc s.a.
04.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat DIICOT: „Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – structura centrală, au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:

– BUGARU CRISTIANA NICOLETA, MIHĂILESCU GEORGETA MIOARA LĂCRĂMIOARA, MIHĂILESCU GEORGETA MIOARA LĂCRĂMIOARA, POPESCU (fostă CREŢU) CLAUDIA GEORGIANA, PÎRVAN IRINA, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.;

– eliberare de droguri de mare risc, pe baza unei reţete medicale falsificate sau a unei reţete medicale prescrise fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, prev. şi ped. de art. 6 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.;

– înşelăciune, prev. şi ped. de art. 215 alin. 1, 2 şi 5 C.p., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.;

– fals material în înscrisuri oficiale, art. 288 alin 1, 2 şi 3 C.p., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.;

– uz de fals, prev. şi ped. de art. 291 C.p., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.;

– constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.;

totul cu aplicarea prev. art. 33 lit. a C.p.

S-a reţinut că, în mod repetat, inculpata BUGARU CRISTIANA NICOLETA a vândut, fără drept, diferite cantităţi de „codeinum phosphatum” (aproximativ 10.000 comprimate de 0,015 grame/comprimat), la diverse persoane, pe raza municipiului Bucureşti, încasând importante sume de bani,. Unul dintre cumpărători a fost identificat ca fiind MINCIUNĂ VEACESLAV ION din Chişinău, Republica Moldova, asupra căruia, autorităţile din această ţară, la data de 10.09.2004 au găsit 4.278 comprimate „codeinum phosphatum”, drog de mare risc.

De asemenea, s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2005 – februarie 2007, inculpata BUGARU CRISTIANA NICOLETA a primit de la medicii MIHĂILESCU GEORGETA MIOARA LĂCRĂMIOARA, POPESCU CLAUDIA GEORGIANA, DIACONU ELENA, CARAMETE ANTOANETA, TRIPA ANNA MARIA, PÎRVAN IRINA şi alţii, din raza judeţului Ilfov, un număr important de reţete medicale compensate, în care figurau date necorespunzătoare realităţii (persoane decedate sau cu CNP – uri inexistente etc.), reţete în care respectivii medici au prescris medicamente pentru anumite boli, apoi, în baza acestor reţete (imprimate înseriate producătoare de consecinţe juridice) completate cu datele necesare eliberării fictive a medicamentelor, farmacia SC SANTEFARM SRL Chiajna administrată de această inculpată, folosind calitatea de reprezentant al acestei farmacii, a solicitat la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov decontarea medicamentelor compensate în cursul anilor 2005 – 2007.

Totodată s-a reţinut că, persoanele ce figurează în majoritatea reţetelor medicale care fac obiectul cauzei, nu au ridicat medicamentele prescrise, iar prin prezentarea unor fapte mincinoase cu ajutorul personalului medical, respectiv a inculpatelor MIHĂILESCU GEORGETA MIOARA LĂCRĂMIOARA, POPESCU (fostă CREŢU) CLAUDIA GEORGIANA şi PÎRVAN IRINA, precum şi a învinuitelor DIACONU ELENA, CARAMETE ANTOANETEA şi TRIPA ANNA MARIA, cât şi cu ajutorul personalului cu atribuţii de verificare a reţetelor medicale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov şi anume a învinuitelor CRISTEA LUMINIŢA şi DUMITRESCU MARIA, s-a produs un prejudiciu bugetului de stat al asigurărilor de sănătate.

S-a reţinut de asemenea că, prin modul de acţiune a persoanelor cercetate în cauză şi legăturile prestabilite ce existau între acestea, inculpata BUGARU CRISTIANA NICOLETA a constituit şi sprijinit acest grup infracţional organizat, cu scopul de a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar, iar medicii cercetaţi în cauză a aderat la acest grup.

Valoarea totală a prejudiciului creat bugetului de asigurări de sănătate este în sumă de 638.371,17 lei, cu care Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov s-a constituit parte civilă.

S-a mai reţinut că, inculpata MIHĂILESCU GEORGETA MIOARA LĂCRĂMIOARA a prescris medicamente care conţin substanţe ce intră sub incidenţa Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, respectiv codeină, ce figurează în Tabelul 2 din această lege şi xanax, substanţă prevăzută în Tabelul 3 din aceeaşi lege, fiind droguri de mare risc, iar această prescriere nu erau necesar din punct de vedere medical, respectiv persoanele pentru care s-au prescris nu au fost consultate şi nici nu au ridicat asemenea medicamente, apoi reţetele medicale în care s-au consemnat aspecte necorespunzătoare adevărului, în care figurează medicamentele codeină şi xanax, această inculpată le-a transmis inculpatei BUGARU CRISTIANA NICOLETA ce a eliberat fictiv medicamentele şi a solicitat decontarea lor la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti