Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ofiter de politie trimis in judecata pentru trafic de influenta


5 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MARAZLIU GEORGE – CONSTANTIN, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Neamţ, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat DNA, „din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada mai – octombrie 2009, inculpatul Marazliu George – Constantin, în calitate de ofiţer de poliţie la I.P.J. Neamţ, a pretins şi primit de la un denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 700 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă pe lângă angajaţi ai Institutului de Medicină Legală Iaşi care să procedeze la recalcularea alcoolemiei denunţătorului sub limita ce ar putea atrage răspunderea penală, în condiţiile în care acesta fusese trimis în judecată pentru conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.

La data de 2 noiembrie 2009, inculpatul Marazliu George – Constantin a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce a primit de la denunţător suma de 400 de euro, reprezentând o ultimă tranşă din banii solicitaţi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 3 noiembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar în aceeaşi zi, Tribunalul Bacău a luat faţă de inculpat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Faţă de această hotărâre, procurorii DNA au declarat recurs.”

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică