Ofiter de politie trimis in judecata pentru trafic de influenta
5 noiembrie 2009 | JURIDICE.roProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MARAZLIU GEORGE – CONSTANTIN, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Neamţ, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.
Potrivit unui comunicat DNA, „din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada mai – octombrie 2009, inculpatul Marazliu George – Constantin, în calitate de ofiţer de poliţie la I.P.J. Neamţ, a pretins şi primit de la un denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 700 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă pe lângă angajaţi ai Institutului de Medicină Legală Iaşi care să procedeze la recalcularea alcoolemiei denunţătorului sub limita ce ar putea atrage răspunderea penală, în condiţiile în care acesta fusese trimis în judecată pentru conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
La data de 2 noiembrie 2009, inculpatul Marazliu George – Constantin a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce a primit de la denunţător suma de 400 de euro, reprezentând o ultimă tranşă din banii solicitaţi.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 3 noiembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar în aceeaşi zi, Tribunalul Bacău a luat faţă de inculpat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.
Faţă de această hotărâre, procurorii DNA au declarat recurs.”
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
25 noiembrie ⁞ Cine (mai) poate organiza arbitrajul instituționalizat în România
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |