Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Marea Britanie restrictioneaza accesul lucratorilor din Romania pana in 2011
05.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat MAE: „Ministerul Afacerilor Externe a luat act de decizia autorităţilor de la Londra de a menţine până în anul 2011 restricţiile privind accesul forţei de muncă din România şi Bulgaria pe piaţa forţei de muncă din Marea Britanie şi îşi exprimă dezamăgirea în legătură cu această măsură.

MAE consideră că libera circulaţie a forţei de muncă reprezintă un principiu fundamental al Pieţei Unice, garantat prin tratatele Uniunii Europene, iar cetăţenii români, în calitate de cetăţeni europeni, trebuie să se bucure de acest drept în toate statele membre cât mai curând posibil. Menţinerea barierelor în calea liberei circulaţii a lucrătorilor împiedică utilizarea întregului potenţial de forţă de muncă al UE pentru ieşirea din actuala criză şi relansarea economiei europene.

În opinia MAE, nivelul prezenţei româneşti din Marea Britanie nu este de natură să provoace o presiune importantă pe piaţa locală a muncii care să justifice măsuri de protecţie, mai ales în condiţiile în care se manifestă o tendinţa accentuată a cetăţenilor români de a se reîntoarce în România.

Obiectivul comun al României şi al Marii Britanii, atât în plan bilateral, cât şi cadrul UE şi NATO, rămâne promovarea unui parteneriat strâns. Cele două părţi vor acţiona, în continuare, pentru valorificarea multiplelor oportunităţi de cooperare, astfel încât decizia privind accesul pe piaţa forţei de muncă să nu afecteze dezvoltarea relaţiilor româno-britanice.”

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO