« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro
2 comentarii

Avocat cercetat pentru trafic de influenta, santaj s.a.
06.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

CONSTANTIN LAURENŢIU GHEORGHE, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– lipsire de libertate în mod ilegal,
– şantaj,
– trafic de influenţă,
– complicitate la luare de mită, toate în formă continuată.

MAZILU MARIUS IONUŢ, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, Biroul cercetări penale, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– luare de mită, în formă continuată,
– dare de mită.

CĂLDĂRARU SORIN, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– şantaj, în formă continuată,
– instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

MEHEDINŢEANU CONSTANTIN FLORIN, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal, ambele în formă continuată.

DAVID FLORIN LAURENŢIU, STANCU PAUL MARIAN, DINCUŢĂ CONSTANTIN COSMIN în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.

STAN FLORIN în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA: “din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada februarie 2008 – octombrie 2009, inculpatul Căldăraru Sorin, în vederea stingerii unei datorii ce reprezenta un împrumut cămătăresc, l-a constrâns prin violenţă şi ameninţări pe un denunţător să îi construiască un imobil în valoare de 41.000 euro, în condiţiile în care datoria denunţătorului se ridica la suma de 13.000 de euro. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestei construcţii, Căldăraru Sorin l-a constrâns pe denunţător să-i emită facturi şi chitanţe fiscale false.

În perioada octombrie – decembrie 2008, inculpatul Constantin Laurenţiu Gheorghe, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, împreună cu inculpaţii David Florin Laurenţiu, Stancu Paul Marian şi alte persoane, l-au constrâns prin acte de violenţă şi ameninţare pe acelaşi denunţător să achite dobânda la un împrumut cămătăresc în valoare de 42.000 de euro, împrumut încheiat între avocat şi denunţător. În concret, denunţătorul a fost lovit, ameninţat cu moartea şi supus la tratamente degradante, fiind lipsit de libertate în mod ilegal.

De asemenea, deoarece denunţătorul nu achitase datoria, în cursul lunii noiembrie 2008, inculpatul Constantin Laurenţiu Gheorghe, împreună cu Dincuţă Constantin Cosmin şi Mehedinţeanu Constantin Florin, fiind la sediul cabinetului său din municipiul Piteşti, l-au lipsit de libertate pe denunţător şi l-au lovit, provocându-i leziuni ce au necesitat spitalizarea de urgenţă şi un număr de 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Mehedinţeanu Constantin Florin, întrucât denunţătorul nu achitase dobânzile la un împrumut cămătăresc în valoare de 5.500 euro şi 1.500 USD şi încheiat cu inculpatul, l-a lipsit de libertate în mod ilegal pe denunţător, l-a lovit şi ameninţat. De asemenea, l-a obligat să îl împuternicească pe inculpat să încaseze în locul denunţătorului o sumă de bani de la Primăria comunei Bascov, judeţul Argeş.

În perioada septembrie – octombrie 2008, inculpatul Constantin Laurenţiu Gheorghe a pretins şi a primit de la denunţător suma totală de 7.000 euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra ofiţerului de poliţie judiciară Mazilu Marius Ionuţ pentru ca acesta să efectueze cercetări favorabile într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru ucidere din culpă. În concret, în aceeaşi perioadă, denunţătorul a remis inculpatului Mazilu Marius Ionuţ, direct sau prin intermediul lui Constantin Laurenţiu Gheorghe, sumele de 1.000 euro , 1.000 RON şi o cantitate de băuturi alcoolice.

De asemenea, în cursul lunii decembrie 2008, Constantin Laurenţiu Gheorghe a pretins şi primit de la denunţător suma de 500 RON, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra ofiţerului de poliţie Mazilu Marius Ionuţ, pentru ca acesta să-i emită o adresă în vederea prelungirii dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.

În cursul lunii noiembrie 2008, inculpatul Mazilu Marius Ionuţ le-a oferit unor agenţi de poliţie rutieră bani, bunuri şi alte foloase pentru ca aceştia să restituie unui conducător auto permisul reţinut în vederea suspendării, însă agenţii nu au acceptat propunerea inculpatului.

La data de 23 decembrie 2008, inculpatul Stan Florin i-a oferit lui Mazilu Marius Ionuţ suma de 2.000 de euro pentru a interveni pe lângă organele judiciare care să dispună punerea în libertate o rudă de-a sa, arestată preventiv pentru mai multe infracţiuni de furt calificat.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 4 noiembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 5 noiembrie 2009, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea tuturor inculpaţilor pe termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Jandarmeria Română şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

Inculpatul Mazilu Marius Ionuţ a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie de către procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, rechizitoriu mediatizat prin comunicatul nr. 57/VIII/3 din 6 martie 2009, afişat pe site-ul www.pna.ro.”

Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Avocat cercetat pentru trafic de influenta, santaj s.a.”

  1. ducesa spune:

    Cred ca a inebunit lumea de tot,daca un avocat a putut sa recurga la astfel de activitati ilicite pentru niste bani in plus

  2. nick_m1072 spune:

    Laurentiu Constantin nu este CENZURAT.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD