Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
2 comentarii

Publicare pe blog. CSM apara reputatia presedintelui Tribunalului Mures


8 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Plenul CSM a luat in discutie joi, 5 noiembrie 2009, cererea de aparare a reputatiei profesionale formulate de jud. Sonia Deaconescu, presedintele Tribunalului Mures.

Virgil Andreies a comunicat judecatoarei ca s-a raspuns la obiectiunile formulate fata de raportul Inspectiei judiciare pentru judecatori.

Prezenta in fata membrilor, Sonia Deaconescu a spus ca raportul intocmit de Inspectia judiciara a tratat superficial problema, afirmatiile facute la adresa sa de catre pseudojurnalist fiind denigratoare. “In concret, se spune ca rezolv anumite dosare ale anumitor colegi influentata de clientela politica.” Afirma ca nota Inspectiei Judiciare ignora functia internetului si scopul si natura blogului. „Odata postate pe blog, scopul este sa fie citit. Informatiile devin publice, blogul nu e un jurnal de exprimare a unor pareri intime.”

Informatiile de pe blog au fost trimise la peste 15 institutii de presa si fapul ca nu au fost preluate este un semn de normalitate, spune judecatoarea.

Afirmatia din nota Inspectiei ca “facem o greseala ca accesam blogul” a fost combatuta aratandu-se ca “blogul produce efecte oricnad, poate fi accesat oricand. Prin motorul de cautare, numele meu apare pe prima pagina pe acest blog. Pseudojurnalistul a mai avut antecendete, a publicat doua articole in 2006 la adresa a doua colege judecatoare, care au formul cereri de aparare si care au fost admise. Informatiile au fost publicate intr-un ziar atunci. Locuiesc intr-un oras mic. E frustrant sa te trezesti auzind aceste lucruri despre tine.”

Anton Pandrea spune ca a inteles ca pseudojurnalistul a fost arestat pentru santaj si a fost pus in libertate chiar de Tribunalul Mures.

Presedinta Tribunalului Mures confirma admiterea unei cereri de eliberare sub control judiciar formulate insa afirmatiile de pe blog privesc intreaga activitate de judecator.

Cu unanimitate de voturi (nota Juridice.ro: de mult timp nu s-a mai intamplat ca o cerere de aparare sa fie votata in unanimitate), Plenul a admis cererea de aparare formulata de Sonia Deaconescu, judecator, presedintele Tribunalului Mures.

Pentru Juridice.ro, Alina Matei

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică