Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Conferinta anuala a Uniunii Profesiilor Liberale
09.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Concurență, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Consiliul de Mediere: „Miercuri, 5 noiembrie 2009, a avut loc conferinta anuala a Uniunii Profesiilor Liberale. Conferinta a fost un foarte bun prilej de cunoastere reciproca si de a aduce in discutia membrilor problemele cu care se confrunta profesiile liberale.

Principala tema in dezbatere a fost cea a transpunerii prevederilor directivelor europene referitoare la servicii si libera concurenta.

Alaturi de conducerea UPLR si a organizatiilor membre, a participat la eveniment si dl. Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Acesta din urma a reamintit cele 4 tipuri de bariere care trebuie eliminate pentru a se asigura libera concurenta a serviciilor oferite de profesiile liberale, si anume:

– bariere la intrarea in corpul profesional, precum examene de intrare in profesie

– bariere in organizarea serviciului, precum conditii exagerate de organizare a birourilor/ cabinetelor

– bariere de acces la servicul oferit, precum tarife minime obligatorii/ recomandate sau intelegeri oculte privind tarifele

– obligativitatea inscrierii intr-o asociatie profesionala.

In luarea de cuvant a dnei Anca Elisabeta Ciuca, presedinte al Consiliului de mediere, a fost subliniata importanta intrarii mediatorilor in randul profesiilor liberale, dar si faptul ca, in acest moment, Consiliul de mediere respecta in totalitate prevederile europene cu privire la concurenta si servicii, deoarece

– nu exista examen de intrare in profesie

– conditiile de organizare a biroului ca mediator sunt minimale si liber asumate

– nu exista tarif minim obligatoriu sau recomandat pentru serviciul de mediere

– mediatorii au libertatea de a se inscrie in asociatii profesionale, dar nu este o obligatie.

In data de 11 niembrie 2009 va fi organizata o noua intalnire intre reprezentantii profesiilor liberale si dl. Bogdan Chiritoiu, intalnire in care va fi dezbatuta doar problema corelarii prevederilor la nivelul fiecarei profesii, astfel incat sa raspunda cerintelor directivelor europene.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti