Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Mures confirma legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurentei unui SRL pentru refuz de a permite inspectorilor de concurenta sa efectueze inspectia inopinata
12.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Consiliul Concurentei: „Tribunalul Mureş a confirmat legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei societăţii comerciale TCE 3 BRAZI SRL pentru refuzul de a se supune inspecţiei inopinate efectuate de  autoritatea de concurenţă.

Si pe pieţele conexe acesteia, în anul 2008, Consiliul Concurenţei a sancţionat societatea TCE 3 BRAZI S.R.L. cu amendă în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, acesta fiind primul caz în care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenţă efectuarea inspectiei inopinate.

S.C. TCE 3 BRAZI SRL a contestat în instanţă actul de sancţionare, dar atât Judecătoria Piatra Neamţ, cât şi Tribunalul Mureş, prin decizie irevocabilă, au constatat legalitatea şi temeinicia acestuia, respingând pe fond plângerea societăţii.

Inspecţia inopinată reprezintă cel mai important instrument de investigaţie al autorităţii de concureţă, datorită eficienţei sale în obţinerea probelor asupra săvârşirii de practici anticoncurenţiale.

Conform legii, în cazul în care o societate refuză să se supună inspecţiei, Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi în valoare de până la 1% din cifra de afaceri totală realizată de societate, în anul anterior sancţionării.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti