« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Masuri de ajutor de stat elaborate in Romania (2009)
12.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comunicat Consiliul Concurentei: „Bugetul total alocat masurilor de ajutor de stat elaborate in Romania,  in anul 2009, este de peste 7 mld Euro, urmand sa beneficieze de sprijin, aproximativ 60.000 agenti economici.

„Nu trebuie inteles ca toti acesti bani vor fi acordati in anul 2009, schemele intinzandu-se pe mai multi ani ca si aplicabilitate dar, trebuie avute in vedere si schemele emise in anii trecuti si care sunt valabile si in anul 2009. Marea majoritate a acestor masuri de ajutor vizeaza dezvoltarea regionala – realizarea de noi investitii productive care vor avea ca rezultat crearea si mentinerea de locuri de munca, precum si formarea profesionala” a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei

Astfel, pe parcursul acestui an, in Romania, au fost elaborate 22 masuri de sprijin (din fonduri nationale si comunitare) atat in cadrul reglementarilor temporare emise in contextul crizei, cat si in cadrul reglementarilor comunitare obisnuite:

• 4 scheme autorizate de Comisia Europeana:

buget de 4,180 mld Euro

745 agenti economici beneficiari

• 4 scheme exceptate de la notificarea Comisiei Europene:

buget 1,7 mld Euro

5.137 agenti economici beneficiari

• 13 scheme de minimis:

buget 1,5 mld Euro

aprox 54.000 agenti economici beneficiari

• 1 schema de servicii de interes economic general:

buget 26.000 Euro

100 agenti economici beneficiari.

In contextul crizei economico-financiare, in Romania s-a implementat o schema de ajutor de stat, schema Eximbank-ului prin care se acorda garantii agentilor economici, avand un buget de aproximativ 5 milioane Euro.

De asemenea, se afla in analiza la Comisia Europeana inca doua masuri de ajutor de stat ce se intentioneaza a se acorda in contextul crizei economico-financiare, respectiv garantia pentru Ford (320 milioane Euro) si o schema prin care se va crea cadrul national general pentru acordarea de ajutoare de stat in suma de pana la 500.000 Euro pentru un agent economic (bugetul schemei este de aproximativ 220 milioane Euro).”

 
Secţiuni: Concurență, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD