Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Trafic de persoane pentru munca la negru in Finlanda. Arestari


16 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comunicat DIICOT: „Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroului Teritorial Arad au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a invinuitului RADU SIMION zis „Gîna”, PRODAN ANDREI, RADU IONEL zis „Lică”, RADU FRUNZĂ CORINA şi ALEXI ION zis „Ion Bistriţeanu”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat şi trafic de persoane (infractiuni prevazute de art. 7 alin. 1 din Legea 39/2003 şi art. 12 alin. 1,2 lit.a din Legea nr. 678/2001).

S-a retinut faptul că în perioada 2005-2009 RADU S. zis “Gîna” a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit PRODAN ANDREI, RADU IONEL zis “Lică” şi RADU FRUNZĂ CORINA, prin recrutarea, transportarea şi cazarea mai multor persoane din România în Finlanda, prin înşelăciune, în scopul obligării lor să cerşească, pentru a obţine direct beneficii financiare/materiale.

S–a mai reţinut că în perioada 2005-2009, RADU SIMION zis „Gîna” a iniţiat şi constituit împreună cu CIOCÎRLAN CONSTANTIN zis „Tinu Bucureşteanu” un grup infracţional organizat având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată, la care a aderat şi pe care l-a sprijinit ALEXI ION zis „Ion Bistriţeanu”, prin recrutarea, transportarea şi cazarea mai multor persoane din România în Finlanda, prin înşelăciune, în scopul executării unor munci (în construcţii) în mod forţat, cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate, pentru a obţine direct beneficii financiare/materiale.

Prin ordonanţele din data de 11.11.2009 s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a înv. RADU SIMION zis „Gîna”, PRODAN ANDREI, RADU IONEL zis „Lică”, RADU FRUNZĂ CORINA şi ALEXI ION zis „Ion Bistriţeanu”, iar prin ordonanţele din data de 12.11.2009 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestora.

La propunerea procurorilor DIICOT Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi pentru 29 de zile.

La realizarea acţiunii procurorii DIICOT au fost sprijiniţi de către ofiţeri de poliţie şi lucrători din cadrul SCCO Arad, BCCO Timişoara, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Arad.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro