Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Lupta anticoruptie este o prioritate a Comitetului Regiunilor si Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa
16.11.2009 | Razvan LUNGU

Comunicat al Comisiei Europene: „Comitetul Regiunilor (CoR) si Congresul Autoritatilor Locale si Regionale din Europa, s-au reunit saptamana trecuta la Bruxel pentru a stabili ca prioritate pentru 2010 – lupta anticoruptie.

Cu ocazia intalnirii cei doi presedinti ai Comitetului Regiunilor si Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa, Luc Van den Brande si Ian Micallef au reinnoit acordul de cooperare prin care se extind domeniile cooperarii actuale dintre cele doua institutii.

Cu aceasta ocazie au definit prioritatile activitatilor pentru anul 2010, idenficand patru domenii principale: cooperarea transfrontaliera, dialogul intercultural, monitorizarea alegerilor locale si regionale, lupta impotriva coruptiei la nivel local si regional.

Cei doi presedinti au stabilit ca lupta anticoruptie este noul obiectiv primordial pentru 2010. In acest scop, au hotarat ca in primavara lui 2010 sa aiba loc o conferinta referitoare la aspectele locale si regionale ale luptei anticoruptie.

Prezenta intalnire reprezinta un pas inainte in implementarea Memorandumului de intelegere intre Uniuniea Europeana si Consiliul Europei din 2007, prin care s-a stabilit ca mandat al Comitetului si al Congresului – “explorarea de noi modalitati de lucru in cooperarea regionala si transfrontaliera” si “sustinerea democratiilor locale”.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.