Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Restructurarile companiilor sunt bune pentru casele de avocatura


16 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Cum sunt reflectate activitatile de asistenta juridica legate de restructurarea companiilor in veniturile caselor de avocatura in perioada de criza:

Ruxandra Bologa, partener şi unul din coordonatorii departamentului de fuziuni şi Achizitii ai casei de avocatură NNDKP, a declarat luni, 16 noiembrie 2009, pentru Business Standard: “Din punctul nostru de vedere piaţa totală a serviciilor avocaţiale era supra-estimată anterior survenirii crizei: 150 – 200 mil. euro, iar în urma corecţiei suferite, estimările conservatoare ar situa-o la 110-150 mil. euro. Din această ultimă valoare, apreciem că între 30 – 40% ar reprezenta activităţi care sunt direct sau indirect legate de noţiunea de restructurare. Dacă, în principiu, divizările/fuziunile sunt neutre din punct de vedere fiscal, pot totuşi apărea surprize de natura fiscală în cadrul implementării lor, ca urmare a evaluării patrimoniului, a anulării elementelor de capital, a aplicării directivelor europene cu privire la impozitele directe etc.”

Ştefan Damian, deputy managing partner la Tuca Zbarcea & Asociaţii: “Lucrăm cam de două-trei ori mai mult faţă de anii anteriori în proiecte de tip restructure corporativă, transfer de business, gestionarea aspectelor specifice de dreptul muncii, insolvenţă ş.a.m.d.“

Matei Florea, partener la Schoenherr: “Probabil, mai mult de jumătate din activitatea societăţilor de avocatură priveşte sau rezultă din vreo formă de restructurare. E clar că potenţialul încă nu s-a materializat la restructurarea datoriilor. Au fost şi mai sunt situaţii cu volume de finanţare de câteva zeci şi peste o sută de milioane de euro. Foarte probabil acest segment se va dezvolta exponenţial în continuare, pe fondul creşterilor cazurilor de insolvenţă.”

Cristina Maxim, partener la Boştină & Asociaţii: “Criza are ca efect primar înmulţirea considerabilă a dosarelor de insolvenţă, fapt ce generează probleme în managementul acestora, nevoia de personal adiţional care să reprezinte interesele societăţii, etc. Aici intervin avocaţii. Societăţile cu expunere mare pe segmentul de retail au închis multe din punctele de lucru/agenţiile care înregistrau un profit scazut sau nu-şi acopereau costurile de operare. Aşa au procedat mare parte din bănci în prima parte a acestui an.”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro