Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

CSM s-a sesizat din oficiu ref. afirmatii fosti procurori

17.11.2009 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Comunicat CSM: „Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu şi va face verificări prin intermediul Inspecţiei Judiciare în legătură cu  informaţiile apărute în mass-media, referitoare la afirmaţiile unor foşti procurori care au declarat că Procurorul General al României – doamna procuror Laura Codruţa Kovesi şi procurorul şef al DIICOT – domnul procuror Codruţ Olaru au făcut presiuni asupra lor, cu prilejul instrumentării unor dosare.

Rezultatul cercetărilor vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice, după finalizare şi discutarea lor în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.”

Nota Juridice.ro: Fostul procuror Ciprian Nastasiu a declarat luni, 15 noiembrie 2009, la RRA: „A fost această presiune extraordinară care se face asupra anchetatorilor, în special în cazurile deosebite, cazul de siguranţă naţională sau cazuri care atacă sau privesc grupuri de interese, în care intră în funcţiune deja criminalitatea gulerelor albe şi reţele complexe de trafic de armament, trafic de persoane. Niciodată nu se acţionează direct asupra procurorului, se acţionează asupra procurorului general, e simplu, pentru că e o instituţie ierarhizată, e vorba de doamna procuror general Kövesi.”

Fostul procuror Angela Ciurea a declarat luni, 15 noiembrie 2009, la Realitatea TV ref. dosarul privatizarilor: „După obţinerea autorizaţiei de interceptare în primă fază am fost chemată la cabinetul Procurorului general şi mi s-a reproşat că ar fi trebuit să informez în prealabil despre aceste demers pe care am fi vrut să îl facem, cu a cui permisiune am cerut să facem interceptarea fără să se dea nume, se referea la toate cele 16 persoane din dosar. Nu reţin dacă era şi domnul Olaru sau eram doar eu. Primeam perdafuri des aşa că nu mai ştiu dacă eram în patru ochi atunci sau nu”.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CSM s-a sesizat din oficiu ref. afirmatii fosti procurori”

  1. ninelus spune:

    Vai vai vai dragi copii, numai la inspectia judiciara sa nu fii…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate