Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Laura Codruta Kovesi solicita CSM apararea reputatiei profesionale
18.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: „Având în vedere publicarea unei cărţi conţinând informaţii referitoare la mai multe dosare penale instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi la posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu faptele care au reprezentat obiectul acestor dosare, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează acte premergătoare începerii urmăririi penale cu privire la împrejurările în care o parte din suma pretins a fi plătită cu titlul de răscumpărare pentru eliberarea unor cetăţeni români ar fi fost însuşită de reprezentanţii instituţiilor implicate în acest demers.

Totodată, se efectuează acte premergătoare începerii urmăririi penale cu privire la conduita persoanelor care aveau calitatea de organe de urmărire penală la momentul la care ar fi fost săvârşite aceste fapte şi care, deşi le-au cunoscut, nu s-au sesizat din oficiu, conform dispoziţiilor imperative ale Codului de procedură penală, precum şi cu privire la divulgarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii de către persoane care le-au cunoscut în virtutea funcţiilor pe care le-au deţinut.

Cu privire la afirmaţiile referitoare la încălcarea independenţei procurorilor Nastasiu Ciprian şi Ciurea Angela de către procurorii ierarhic superiori, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi exprimă surprinderea că aceste atitudini nu au fost sesizate Consiliului Superior al Magistraturii la data la care se pretinde că ar fi fost săvârşite sau pe parcursul procedurilor disciplinare desfăşurate împotriva celor doi magistraţi, ci au fost aduse în dezbaterea publică în perioada unei campanii electorale, şi reiterează hotărârea de a se delimita de orice încercare de a atrage Ministerul Public în confruntări de natură politică.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii apărarea reputaţiei profesionale raportat la afirmaţiile menţionate şi efectuarea de verificări pentru a stabili dacă se confirmă existenţa unor acte prin care s-a adus atingere independenţei magistraţilor Nastasiu Ciprian şi Ciurea Angela.

Precizăm că dosarul penal la care procurorul Ciurea Angela s-a referit ca fiind „dosarul privatizărilor” nu i-a fost niciodată repartizat spre soluţionare, fiind în lucru la alţi procurori.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti