« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Laura Codruta Kovesi solicita CSM apararea reputatiei profesionale
18.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comunicat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: „Având în vedere publicarea unei cărţi conţinând informaţii referitoare la mai multe dosare penale instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi la posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu faptele care au reprezentat obiectul acestor dosare, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează acte premergătoare începerii urmăririi penale cu privire la împrejurările în care o parte din suma pretins a fi plătită cu titlul de răscumpărare pentru eliberarea unor cetăţeni români ar fi fost însuşită de reprezentanţii instituţiilor implicate în acest demers.

Totodată, se efectuează acte premergătoare începerii urmăririi penale cu privire la conduita persoanelor care aveau calitatea de organe de urmărire penală la momentul la care ar fi fost săvârşite aceste fapte şi care, deşi le-au cunoscut, nu s-au sesizat din oficiu, conform dispoziţiilor imperative ale Codului de procedură penală, precum şi cu privire la divulgarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii de către persoane care le-au cunoscut în virtutea funcţiilor pe care le-au deţinut.

Cu privire la afirmaţiile referitoare la încălcarea independenţei procurorilor Nastasiu Ciprian şi Ciurea Angela de către procurorii ierarhic superiori, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi exprimă surprinderea că aceste atitudini nu au fost sesizate Consiliului Superior al Magistraturii la data la care se pretinde că ar fi fost săvârşite sau pe parcursul procedurilor disciplinare desfăşurate împotriva celor doi magistraţi, ci au fost aduse în dezbaterea publică în perioada unei campanii electorale, şi reiterează hotărârea de a se delimita de orice încercare de a atrage Ministerul Public în confruntări de natură politică.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii apărarea reputaţiei profesionale raportat la afirmaţiile menţionate şi efectuarea de verificări pentru a stabili dacă se confirmă existenţa unor acte prin care s-a adus atingere independenţei magistraţilor Nastasiu Ciprian şi Ciurea Angela.

Precizăm că dosarul penal la care procurorul Ciurea Angela s-a referit ca fiind „dosarul privatizărilor” nu i-a fost niciodată repartizat spre soluţionare, fiind în lucru la alţi procurori.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD