Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

ELSA LVI International Council Meeting, 25 oct-1 nov, Sinaia. Raport post-eveniment
23.11.2009 | ELSA Bucuresti

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA (European Law Students’ Association) este o asociaţie internaţională, independentă, apolitică şi non-profit creată şi condusă de studenţi şi pentru studenţi.

Fondată în 1981 şi numărând peste 30 000 de membri, ELSA este cea mai mare asociaţie independentă continentală a studenţilor la drept.

International Council Meeting (ICM)  este cel mai important eveniment al asociației şi reprezintă întâlnirea bianuală a membrilor ELSA ce provin din 40 de ţări europene. Scopul ICM constă în cunoașterea și interacțiunea între membri ELSA, formarea lor ca cetăţeni europeni şi întărirea comunităţii tinerilor juriști.

Anul acesta, ELSA Bucureşti a avut deosebita onoare de a  organiza cea de-a 56-a ediţie a ICM în stațiunea montană Sinaia. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul deplin al Hotelului Rina Sinaia, al directorul adjunct Marian Schwartz, precum şi al întregului personal care a contribuit permanent la reuşita evenimentului.

De asemenea, International Council Meeting s-a bucurat de întreaga susţinere a Primăriei Sinaia, a Centrului Internaţional de Conferinţe Sinaia, a Centrului Cultural „Carmen Sylva” si a Centrului Sportiv Carpaţi.

Invitaţii prezenţi la ICM Sinaia au adus un aport deosebit din punct de vedere academic şi profesional în formarea celor 267 de tineri jurişti participanţi, contribuind astfel la un eveniment de succes. Au fost prezenţi de-a lungul evenimentului:

Marius Jitea (senior trainer, Directoratul de Tineret al Consiliului Europei) şi Gabrielle Guillemin (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) care au ţinut o conferinţă pe tema drepturilor minorităţilor naţionale. Conferinţa a avut un puternic caracter interactiv, participanţii având un rol activ, contribuind fie cu informaţii din ţara de origine, fie chiar cu experienţe personale.

Ramona Pavel (Camera de Comerţ a României) care le-a înfățișat participanților mai multe detalii despre instituția din care face parte și despre rolul semnificativ pe care îl joacă arbitrajul în rezolvarea disputelor la nivel național și internațional.

Iustina Ionescu (Center for Reproductive Rights) care a ţinut un workshop interactiv având ca temă „Sexuality Law”. Subiectul abordat în cadrul atelierului Seminarii și Conferințe a venit ca un element de noutate pentru agenda de lucru a departamentului și a pus temelia spre dezvoltarea cunoștintelor tinerilor juriști în acest domeniu încă neabordat în cadrul studiilor universitare. Pentru perioada 2013 – 2018 cele 3 subiecte propuse la nivelul asociației pentru a reprezenta dezvoltarea strategica sunt: Internet Law, Energy and Climate Law si Health Law, ramura în care regăsim aplicabile cunoștințele dobândite în cadrul workshop-ului mai sus amintit.

Domnul Cyril Ritchie, președintele Consiliului de Experți în legislația aplicabilă ONG-urilor (creat prin intermediul Conferinței Internaționale a ONG-urilor, sub patronajul Consiliului Europei) a expus metodele prin care se poate crea un cadru legal stabil pentru desfășurarea activității ONG-urilor în Europa.

Reprezentanți ai Content 5 (companie internațională de servicii de consultanță), partener Marketing & IT ai ELSA, au prezentat activitatea companiei și idei de cooperare în viitor în domeniul promovării activității ELSA.

Horea Popescu (Partner in cadrul CMS Cameron McKenna, Corporate Partner al ELSA International) a vorbit despre munca depusă și prioritățile din viitor ale CMS, subliniind necesitatea menținerii unei viziuni comune ELSA-CMS, lucru care constituie baza oricărui parteneriat de succes.

Evenimentul s-a bucurat și de participarea reprezentanţilor ALSA (Asian Law Students’ Association) , care au prezentat activitatea asociației lor, utilizând aceste prilej pentru a pune piatra de temelie la întărirea relațiilor dintre cele două organizații.

Participanţii nu au beneficiat doar de un program academic, ci şi de un program social bine pus la punct care a avut drept scop promovarea culturii româneşti în rândul membrilor Comunităţii Europene şi nu numai. S-a urmărit prezentarea principalelor atracţii turistice: Palatul Peleş, Parcul Ghica dar şi Mănăstirea Sinaia, supranumită „Perla Carpaţilor” şi aflarea istoriei localităţii Sinaia.

De asemenea, oaspeţii au luat contact cu valorile româneşti încă din prima seară când au fost întâmpinaţi de organizatorii evenimentului cu o cină tradiţională românească. Pe tot parcursul cinei, atmosfera a fost completată de ansamblul folcloric al Hotelului Rina Sinaia, care a făcut o demonstraţie impresionantă de dans tradiţional românesc. Cozonacul, muzica folk şi preparatele delicioase au fost nelipsite în această primă seară intitulată sugestiv „Welcome to Romania”.

În plus, într-una din serile evenimentului, participanţii au avut deosebita plăcere de a asista un concert de violoncel şi pian susţinut de domnul Anton Niculescu şi de doamna Galina Târnovski continuat cu un dineu festiv la Casino-ul din Sinaia.

De asemenea, seri speciale au fost petrecute de participanţi în clubul « Fusion » al Hotelului Rina Sinaia, dar şi în pub-ul Old Nick, unde a avut loc o petrecere tematică intitulată „Dracula Party” şi o petrecere denumită „International Party”,  în cadrul căreia fiecare delegaţie a avut un stand propriu cu produse specifice ţării de origine.

Întregul eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul sponsorilor şi partenerilor ELSA: Schonherr, Tuca, Zbârcea and Associates, Tănăsescu, Leaua, Cadar şi Asociaţii, Kingstellar, Ciurtin Braşoveanu şi Partenerii, Boştină şi Asociaţii, BPV Grigorescu, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Gilescu şi Partenerii, BNP Scântei Laura, Cabinet Avocat Dan Barna – Structural Consulting Group, Cabinet de avocatură Elena Robitu, Nomenius, Iulia Burbea Intellectual Property & Law Office, Andrei Moroianu Law Office, Cristina Liciu, Pixemotion, Primăria Sinaia, Centrului de coferinţe Sinaia, Centrului Cultural „Carmen Sylva”, Hotelului Sinaia, Maya catering, Autonom Rent a Car, Buburuza veselă, Tnuva, Karma Logistics, Nutrient Solutions.

Tudor Stanciu

PR International Council Meeting
tudor.stanciu@bucuresti.elsa.ro
http://icm-bucharest.elsa.ro/
http://bucuresti.elsa.ro/

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti