Seminar in materia brevetelor de inventie – Haga, 28-29 ianuarie 2010


24 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În perioada 28-29 ianuarie 2010, Oficiul European de Brevete organizează la Haga (Olanda) un seminar cu participare internaţională în materia brevetelor de invenţie destinat judecătorilor specializaţi în această materie de la nivelul tribunalelor, curţilor de apel şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Seminarul se va desfăşura în limba engleză, cu posibilitatea asigurării traducerii simultane în limba franceză iar cheltuielile aferente participării sunt suportate de organizatori (costurile aferente cazării vor fi achitate direct de organizatori la hotel iar cheltuielile de transport internaţional vor fi rambursate, în sistem decont ulterior, pe baza formularului completat de participanţi, însoţit de tichetul de îmbarcare). Formalităţile de rezervare a hotelului şi a transportului internaţional sunt în sarcina participanţilor.

Având în vedere că numărul de locuri alocat judecătorilor români la acest seminar este limitat (numărul exact de locuri urmând a fi comunicat de organizatori), o selecţie preliminară va fi realizată la nivelul INM, pe baza următoarelor criterii:
– specializarea judecătorilor în soluţionarea tipului de cauze care face obiectul seminarului;
– cunoaşterea limbii engleze  sau franceze;
– neparticiparea la acţiuni internaţionale similare organizate în domeniul dreptului proprietăţii intelectuale.

În acest context, magistraţii interesaţi sunt rugaţi să transmită până la data de 2 decembrie a.c. un CV şi alte documente relevante din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor menţionate mai sus, în atenţia dnei expert Nadia-Simona ŢĂRAN (tel. 021/40.76.264, fax 021/40.76.267, e-mail: nadia.taran@inm-lex.ro).

Menţionăm că potrivit uzanţelor Oficiului European de Brevete este necesară o înregistrare oficială a participanţilor la Oficiu. Astfel, magistraţii selectaţi urmează să completeze un formular on-line, postat pe pagina web a OEB care poate fi accesat urmând link-ul http://www.epo.org/about-us/office/academy/programme-areas/jurisdiction.html

Termenul-limită pentru înregistrarea participării la Oficiu este 11 decembrie 2009.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro