Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Judecatori numiti/delegati in functii de conducere – 19 noiembrie 2009
24.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Sectia pentru judecatori a decis joi, 19 noiembrie 2009, numirea in functii de conducere a urmatorilor judecatori:

– Anda Santai, presedinte al Sectiei penale a Judecatoriei Sibiu

– Diana-Anca Comsa, presedinte al Sectiei penale a Judecatoriei Oradea.

Propunerile Curtii de Apel Suceava de numire a judecatorilor:

– David Smochina, in functia de presedinte al Sectiei comerciale, contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Botosani si

– Georgica Burlacu, in funcţia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Botosani

au fost amanate ca urmare a memoriului formulat de judecatorul Aurel Dicu care invoca faptul ca un presedinte de curte de apel cu delegare (cum este cazul presedintelui Curtii de Apel Suceava) nu poate face propuneri pentru numiri in functie de conducere ci doar propuneri de delegare.

Judecatorii prezenti au exprimat cateva din preocuparile lor:

Anda SANTAI: doreste sa continue ceea ce a inceput, prioritate fiind unificarea practicii judiciare. “Suntem patru judecatori, foarte rar apar probleme de practica neunitara. O alta directie priveste compartimentul de executari penale, nu au fost probleme semnalate, cei doi judecatori desemnati isi indeplinesc atributiile cu respectarea dispozitiilor din Regulament. La fel si in ceea ce priveste personalul auxiliar.”

Diana-Anca COMSA: apreciaza ca a fost buna hotararea CSM de infiintare a sectiilor la nivelul judecatoriilor. “E foarte important pentru ca noi judecatorii am optat pentru materia penala sau civila si zic e foarte bine pentru ca asa avem noi inclinatie. Nu as putea sa judec in civil. Am fost procuror 1 an. Prima prioritate este sa mai infiintam un complet penal, pentru ca la ultimul examen de promovare am pierdut 2 complete. Ne este foarte greu, mai ales la serviciul  de executari penale, presupune o foarte multa munca in afara de munca de judecator. Mandatul de arestare european am decis sa fie efectuat la serviciul de executari, din ianuarie speram sa realizam. Nu foarte multi sunt cei care isi doresc Serviciul de executari penale. Sper sa-l specializam pe mandatul european de arestare. Nu avem probleme pe mandatele europene de arestare. Am avut unele probleme legate de trimiterea dosarelor de la executari penale in apeluri si recursuri. “

David SMOCHINA: si-a propus sa imbunatateasca pregatirea profesionala a grefierilor prin organizarea invatamantului pentru grefieri lunar, un judecator delegat care sa urmareasca aceasta activitate. Pentru judecatori este lunar invatamantul si semestrial la nivelul Curtii de Apel.

Georgica BURLACU: se va preocupa de functionarea sectiei, transparenta actului de conducere. “In ceea ce priveste organizarea, voi mai face inca un complet la litigii de munca, ma voi preocupa de imbunatatirea calitatii actului de justitie, voi milita pentru invatamantul de formare profesionala. Voi face foarte multe delegari, voi degreva judecatorii, personalului auxiliar ii voi repartiza atributii in functie de necesitati.”

De asemenea, urmatorii judecatori au fost delegati in functii de conducere:

– Manuela Nedelcu, in functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Dolj

– Andrei Cosmin Mitrache, in functia de vicepresedinte al Tribunalului Olt

– Floarea Neagu, in functia de presedinte al Judecatoriei Turnu Magurele.

Manuela NEDELCU: nu a mai fost delegata pana acum. “Imi propun sa asigur unificarea practicii pe sectie, sa organizez mai des intalnirile, sa comunic mai des cu colegii.” Sunt 16 judecatori, 2900 si ceva de dosare, complexe si diversificate dosare.

Andrei Cosmin MITRACHE: isi propune sa continue ceea ce a inceput vicepresedintele, diseminarea informatiilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unificarea practicii judiciare. Lipsesc 4 colegi, exista probleme la nivelul Judecatoriei Slatina.

Floarea NEAGU:  “nu m-am inscris la concurs pentru functii de conducere, a fost timpul prea scurt si am tot sperat sa o convingem pe colega noastra sa ramana. Eu vreau sa pastrez traditia, sa mearga instanta exact cum a functionat pana acum, am avut rezultate foarte bune, colectivul de judecatori s-a inteles bine, cu mici exceptii, sa pastrez acelasi climat. Volumul de activitate e foarte bun. Probleme cu sediu….”

Membri prezenti: Virgil Andreies, Lidia Barbulescu, Florica Bejinaru, Gheorghe Buta, Costel Dragut, Gheorghe Groza, Ana Labus, Dan Lupascu, Alexandrina Radulescu.

Pentru Juridice.ro, Alina Matei

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti