Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

WOLF THEISS a acordat consultanta grupului Erste Bank ref. oferta combinata de 60 mil. actiuni, finalizata cu succes
25.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

WOLF THEISS a acordat consultanţă Erste Group Bank AG în legătură cu oferta combinată, finalizată cu succes, în urma căreia banca a realizat venituri brute de 1,74 miliarde de euro.

Grupul Erste a oferit un pachet total de 60 de milioane de noi acţiuni în cadrul unei oferte combinate constând dintr-o ofertă de drepturi lansată acţionarilor existenţi, o ofertă publică organizată în Austria, Republica Cehă şi Romania şi un plasament privat oferit investitorilor instituţionali din Statele Unite şi din alte ţări. La data de 19 noiembrie a început tranzacţionarea noilor acţiuni la bursele de valori din Viena, Praga şi Bucureşti. Echipele Wolf Theiss de la birourile existente în aceste oraşe au acordat consultanţă Grupului Erste în legătură cu această tranzacţie.

Printre membrii echipelor coordonate de Richard Wolf în cadrul biroului de la Viena se numără David Ayres, Claus Schneider, Martin Abram şi Elisabeth Palkovits, în vreme ce Mihaela Maxim a asigurat coordonarea tranzacţiei din partea biroului de la Bucureşti. Latham & Watkins London a asigurat consultanţa cu privire la legislaţia SUA în materie de titluri de valoare.

În cadrul acestei oferte lansate pe piaţa de capital, preţul final al subscrierii şi ofertei de noi acţiuni a fost stabilit la 29,00 EUR. Grupul Erste intenţionează să folosească venitul net obţinut în urma acestei oferte în vederea consolidării bazei de capital şi în vederea creşterii flexibilităţii sale financiare.

„Wolf Theiss a avut onoarea să reprezinte Grupul Erste în această tranzacţie, finalizată cu succes” a declarat Richard Wolf, avocat partener în cadrul Wolf Theiss şi coordonator al Departamentului Finanţe-Bănci. „Grupul Erste este prima bancă ce a realizat o ofertă de titluri pe piaţa de capital, în aceste condiţii dificile ale pieţei financiare”.

Despre Wolf Theiss

Fondata în 1957, WOLF THEISS este una dintre firmele de avocatura de top din Europa Centrala şi de Est fiind specializata în drept comercial. În cele 12 birouri Wolf Theiss din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Ceha, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, activează peste 320 de avocaţi, care acorda consultanta unui număr mare de societăţi industriale, comerciale şi de servicii locale şi internaţionale, precum bănci şi societăţi de asigurare. Îmbinând practica juridică cu cea comercială, Wolf Theiss dezvoltă soluţii complete şi inovatoare, bazate pe experienţa noastră în domeniul juridic, fiscal şi comercial.

Premii câştigate…

Ne concentrăm mai degrabă să câştigăm cauze, nu premii. Dar, în mod firesc, un tip de câştig îl atrage după sine pe celălalt. De-a lungul anilor am primit numeroase distincţii, situându-ne în mod constant printre cele mai importante societăţi de avocaţi din Europa Centrală şi de Sud Est.

„Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” 2009

(The Lawyer)

„Eastern European Law Firm of the Year” 2006

(Chambers & Partners)

„Law Firm of the Year” 2008 and 2009

(South-eastern Europe Real Estate Awards)

„Austrian Law Firm of the Year” 2003, 2006, 2007 and 2009

(IFLR – International Financial Law Review; Chambers & Partners, PLC Which lawyer?)

„Austrian Tax Law Firm of the Year” 2006, 2007 and 2009

(International Tax Review)

„Czech Law Firm of the Year” 2007, 2008 and 2009

(IFLR – International Financial Law Review; ACQ)

„Hungarian Law Firm of the Year” 2009

(IFLR – International Financial Law Review)

„Highly commended” for several complex and innovative transactions 2008

(FT Innovative Lawyer Report)


Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti