« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Horatiu Radu participa la lucrarile Comitetului Director pentru Drepturile Omului
26.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comunicat MAE: „Subsecretarul de stat Răzvan-Horaţiu Radu, Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, participă, în perioada 24-27 noiembrie 2009, la Strasbourg, la lucrările Comitetului Director pentru Drepturile Omului.

Aceste reuniuni sunt organizate de Consiliul Europei de două ori pe an, în lunile martie şi noiembrie, pentru a fi dezbătute probleme de interes general privind protecţia drepturilor omului la nivelul ţărilor membre ale Consiliului Europei.

În cadrul reuniunii vor fi abordate o serie de teme de interes general precum perspectiva aderării UE la sistemul Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, pregătirea unui aviz consultativ pentru Conferinţa de la Interlaken privind Reforma sistemului Convenţiei Europene, concluziile grupurilor de lucru privind ameliorarea procedurilor judiciare şi introducerea unor recursuri efective, Recomandările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în materia drepturilor omului, precum şi alte probleme de interes general.

Eficientizarea activităţii Curţii Europene a Drepturilor Omului constituie unul dintre subiectele importante pe agenda Consiliului Europei, în contextul creşterii numărului de cauze pe rolul acesteia. În acest sens, în februarie 2010, va fi organizată, la Interlaken, o Conferinţă privind viitorul Curţii, al cărui scop este, pe de o parte, întărirea angajamentului statelor membre în susţinerea protecţiei drepturilor omului şi, pe de altă parte, identificarea măsurilor cu aplicabilitate pe termen scurt, mediu şi lung necesare unui sistem european de protecţie eficient şi modern.

Astfel, activitatea Comitetului Director pentru Drepturile Omului are un rol foarte important în scopul identificării acestor cauze şi a formulării unor propuneri concrete în scopul întăririi sistemului european de protecţie a drepturilor omului.”

 
Secţiuni: Content, Drepturile omului | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD