Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Delegatie a Comisiei de Integritate din Irak in vizita la Bucuresti


27 noiembrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat ANI: „În perioada 23 – 26 noiembrie 2009, a avut loc vizita în România a delegației Comisiei de Integritate a Republicii Irak. Delegația a fost condusă de Președintele acestei instituții, domnul judecător RAHEM HASEN JREW AL-IGEELI și a mai avut în componența sa, pe lângă personalul auxiliar, un reprezentant al mediului organizațiilor non-guvernamentale din Irak.

Având în vedere faptul că A.N.I. este o instituție cu competențe similare Comisiei de Integritate, principalul organism din Irak cu atribuții în lupta împotriva corupției, membrii delegației au efectuat o vizită de lucru la Agenția Națională de Integritate cu scopul de a se familiariza cu practicile instituționale din România referitoare la verificarea averilor, conflictelor de interese și a incompatibilităților, precum și cu eforturile de combatere și prevenire a fenomenului de corupție.

Delegația a fost primită de către domnul Alexandru Cătălin MACOVEI, Președintele A.N.I. și Horia GEORGESCU, Secretar General. În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind intensificarea relațiilor de colaborare în materie de schimb de experiență și bune practici între cele două instituții.

Ulterior primirii oficiale de către conducerea Agenției, membrii delegației irakiene au participat la o serie de întâlniri de lucru cu inspectorii de integritate ce au vizat discuţii pe marginea aspectelor privind organizarea și funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi rezultatele înregistrate de instituție în contextul luptei împotriva corupției.

Înființată în 2004, Comisia de Integritate (http://nazaha.iq/) este o instituție autonomă, care se bucură de independență operațională, ce are misiunea de a preveni şi investiga corupţia, respectiv de a promova principiile transparenţei şi statului de drept în Irak. Instituția este condusă de un Președinte, cu grad de ministru, numit de către Primul-ministru și ales prin vot de către Parlamentul Irakian. Personalul specializat al Comisiei de Integritate investigheză actele de corupție aduse în atenție, fie prin sesizări ale persoanelor fizice, prin telefon, sau poștă electronică, fie prin autosesizări. Comisia verifică declarațiile de avere depuse de către înalții oficiali ai statului: membrii Executivului, membrii corpului legislativ, judecători etc. Declarațiile cuprind sursele veniturilor obținute, datorii, bunuri mobile și imobile etc.

Constituită în șapte directorate principale, Comisia cooperează cu Inspectoratul General și Curtea Supremă de Audit din Irak.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro