Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Curtea Constitutionala a confirmat rezultatele referendumului
27.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat CCR: „În conformitate cu prevederile art. 146 lit. i) din Constituţie, ale art. 47 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi ale art. 45 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, Curtea Constituţională s-a reunit în plen, în data de 26 noiembrie 2009, pentru a verifica dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din 22 noiembrie 2009 privind problema trecerii la un Parlament unicameral şi a celui privind problema reducerii numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, precum şi pentru confirmarea rezultatului referendumului.

Prin Hotărârea nr. 37 din 26 noiembrie 2009, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a constatat că a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din 22 noiembrie 2009 şi a confirmat rezultatele acestuia.

Hotărârea se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.”

* * *

De asemenea, tot joi, 26 noiembrie 2009, Curtea Constituţională a examinat contestaţia privind nerespectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea Referendumului naţional consultativ din 22 noiembrie 2009, formulată de Asociaţia Pro Democraţia şi Agenţia de Monitorizare a Presei.

Potrivit unui comunicat al CCR: „contestaţia a fost respinsă, cu majoritate de voturi, prin Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 33 din 26 noiembrie 2009, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu motivarea corespunzătoare.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie.”

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.