Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Reorganizarea Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sansa intre Femei si Barbati (ANES)
30.11.2009 | Razvan LUNGU

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 807 din 26 noiembrie 2009 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1381 privind unele masuri de reorganizare in cadrul Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati.

Reorganizarea Agentiei s-a facut in temeiul Legii nr. 329/2009, privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar international.

Potrivit hotararii de guvern, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sansa intre Femei si Barbati (ANES), functioneaza cu un numar de 41 de posturi la nivel central, functionari publici si personal contractual, inclusiv presedintele, prin desfiintarea structurilor teritoriale, ca urmare a reorganizarii activitatii.

Structura organizatorica, statul de functii si repartizarea numarului de posturi se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Incetarea raporturilor de munca sau de serviciu ale personalului din cadrul structurilor teritoriale ca urmare a reorganizarii Agentiei, se face in termen de 60 de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Personalul disponibilizat ca urmare a reorganizarii Agentiei beneficiaza de masurile de protectie sociala prevazute de lege.

Presedintele Agentiei  este asimilat din punctul de vedere al drepturilor salariale directorului general din minister. Este numit prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Bunurile aflate in administrarea si gestionarea structurilor teritoriale desfiintate sunt preluate, in conditiile legii, de catre Agentie.

Reprezentant al Agentiei in teritoriu este presedintele comisiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati – care este desemnat prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Prezenta hotarare abroga art. 4 alin. (2), art. 6, art. 8-10, art. 11 alin. (3) din Statutul Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sansa intre Femei si Barbati (ANES).

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.