Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Reorganizarea Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sansa intre Femei si Barbati (ANES)
30.11.2009 | Razvan LUNGU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 807 din 26 noiembrie 2009 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1381 privind unele masuri de reorganizare in cadrul Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati.

Reorganizarea Agentiei s-a facut in temeiul Legii nr. 329/2009, privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar international.

Potrivit hotararii de guvern, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sansa intre Femei si Barbati (ANES), functioneaza cu un numar de 41 de posturi la nivel central, functionari publici si personal contractual, inclusiv presedintele, prin desfiintarea structurilor teritoriale, ca urmare a reorganizarii activitatii.

Structura organizatorica, statul de functii si repartizarea numarului de posturi se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Incetarea raporturilor de munca sau de serviciu ale personalului din cadrul structurilor teritoriale ca urmare a reorganizarii Agentiei, se face in termen de 60 de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Personalul disponibilizat ca urmare a reorganizarii Agentiei beneficiaza de masurile de protectie sociala prevazute de lege.

Presedintele Agentiei  este asimilat din punctul de vedere al drepturilor salariale directorului general din minister. Este numit prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Bunurile aflate in administrarea si gestionarea structurilor teritoriale desfiintate sunt preluate, in conditiile legii, de catre Agentie.

Reprezentant al Agentiei in teritoriu este presedintele comisiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati – care este desemnat prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Prezenta hotarare abroga art. 4 alin. (2), art. 6, art. 8-10, art. 11 alin. (3) din Statutul Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sansa intre Femei si Barbati (ANES).

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate