Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap

30.11.2009 | Razvan LUNGU
Newsletter
Instagram
Facebook

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 807 din 18 noiembrie 2009 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1386 din 18 noiembrie 2009, privind unele masuri de reorganizare in cadrul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap.

Reorganizarea Agentiei s-a facut in temeiul Legii nr. 329/2009, privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar international.

Potrivit hotararii de guvern, Autoritatea functioneaza cu un numar de 80 de posturi, functionari publici si personal contractual, inclusiv presedintele si vicepresedintele,  in urma reorganizarii prin reducerea numarului de posture. In ceea ce priveste numarul de posturi al Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap – aflata in subordinea Autoritatii – acesta este de 21 de functionari publici si personal contractual.

Presedintele si vicepresedintele, sunt asimilati din punctul de vedere al drepturilor salariale directorului general, respectiv directorului adjunct din minister, iar functia de secretar general al Autoritatii se desfiinteaza. Cei doi, sunt numiti prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Incadrarea in numarul de posturi aprobat potrivit legii se face in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 329/2009. Referitor la personalul disponibilizat ca urmare a reorganizarii Agentiei, acesta beneficiaza de masurile de protectie sociala prevazute de lege.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate