Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 


Print Friendly, PDF & Email

Despre distinctia dintre ajutoarele de stat si ajutoarele de minimis
30.11.2009 | Razvan LUNGU

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 311/25 din 26.11.2009 a fost publicata Decizia Comisiei nr. 2009/849/CE din 13 mai 2009, privind masurile C 20/07 (ex NN 31/07) puse in aplicare de Spania in favoarea Pickman.

Dupa acuzatiile formulate in aprilie 2006 conform carora autoritatile spaniole au acordat ajutoare de stat societatii Pickman — La Cartuja de Sevilla S.A., Comisia Europeana a solicitat informatii de la autoritatile spaniole, iar in iunie 2007 le-a informat ca a initiat procedura.

Pikman este o intreprindere ce fabrica articole din ceramica.

Conform Comisiei, asistenta financiara acordata de autoritatile spaniole intreprinderii Pikman, a insumat: datoria intreprinderii catre Fondul de Securitate Sociala in valoare de 3,29 milioane euro, o serie de imprumuturi participative in valoare de 1,87 milioane euro cat si subventii pentru investitii in valoare de 2,59 milioane euro.

In urma investigatiilor, Comisia a ajuns la concluzia ca asistenta financiara acordata Pikman in cazul renuntarii la datoria intreprinderii catre Fondul de Securitate Sociala – nu constituie ajutor de stat, iar – in cazul imprumuturilor participative si subventiilor pentru investitii – a constatat ca reprezinta ajutoare de minimis care insa nu cad sub incidența sferei de aplicare a Tratatului CE.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.