Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Judecator, avocat s.a. trimisi in judecata pentru luare de mita s.a.
30.11.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului REBEGEA DUMITRU, judecător la Tribunalul Prahova, preşedintele Secţiei penale (în momentul săvârşirii faptelor) în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului.

De asemenea, procurorii au dispus trimiterea, în stare de libertate, a următorilor inculpaţi:
– PILICĂ VIORICA IOSEFINA, avocat în Baroul Prahova, în sarcina căreia s-au reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită (două fapte) şi complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului (două fapte),
– SANDU IRINA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,
– SANDU ZAMFIR, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,
– MARTIN EUGEN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA: „in rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Rebegea Dumitru, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul inculpatei Pilică Viorica Iosefina, suma de 25.000 euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 euro, de la Sandu Irina şi Sandu Zamfir, pentru a înlesni punerea în libertate a lui Sandu Zamfir, cercetat în stare de arest preventiv. Din banii pretinşi, în perioada iulie – octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma totală de 21.000 euro, în două tranşe.

De asemenea, inculpatul Rebegea Dumitru, în cursul lunii octombrie 2009, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul inculpatei Pilică Viorica Iosefina, suma de 20.000 euro de la Martin Eugen, iar în cursul aceleiaşi luni a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma de 9.000 euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.

Ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Rebegea Dumitru.

Menţionăm că la data de 5 noiembrie 2009, la cererea procurorilor, în urma încuviinţării legale a Consiliului Superior al Magistraturii asupra reţinerii şi arestării, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a judecătorului Rebegea Dumitru (comunicat nr. 275/VIII/3 din 5 noiembrie).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate