Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Judecator, avocat s.a. trimisi in judecata pentru luare de mita s.a.
30.11.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului REBEGEA DUMITRU, judecător la Tribunalul Prahova, preşedintele Secţiei penale (în momentul săvârşirii faptelor) în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului.

De asemenea, procurorii au dispus trimiterea, în stare de libertate, a următorilor inculpaţi:
– PILICĂ VIORICA IOSEFINA, avocat în Baroul Prahova, în sarcina căreia s-au reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită (două fapte) şi complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului (două fapte),
– SANDU IRINA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,
– SANDU ZAMFIR, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,
– MARTIN EUGEN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA: „in rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Rebegea Dumitru, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul inculpatei Pilică Viorica Iosefina, suma de 25.000 euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 euro, de la Sandu Irina şi Sandu Zamfir, pentru a înlesni punerea în libertate a lui Sandu Zamfir, cercetat în stare de arest preventiv. Din banii pretinşi, în perioada iulie – octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma totală de 21.000 euro, în două tranşe.

De asemenea, inculpatul Rebegea Dumitru, în cursul lunii octombrie 2009, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul inculpatei Pilică Viorica Iosefina, suma de 20.000 euro de la Martin Eugen, iar în cursul aceleiaşi luni a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma de 9.000 euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.

Ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Rebegea Dumitru.

Menţionăm că la data de 5 noiembrie 2009, la cererea procurorilor, în urma încuviinţării legale a Consiliului Superior al Magistraturii asupra reţinerii şi arestării, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a judecătorului Rebegea Dumitru (comunicat nr. 275/VIII/3 din 5 noiembrie).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti