« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Deloitte: Patru companii romanesti in topul Technology Fast 500 EMEA 2009
30.11.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

România și-a dublat nivelul de reprezentare în ediția din acest an a Deloitte Technology FAST 500 EMEA, având patru companii finaliste: TeamNet International (locul 41), AROBS Transilvania Software (102), LASTING Software (360) și The Red Point (422).

Acest clasament anual include cele mai dinamice companii publice și private cu activități în industria de tehnologie, media, telecomunicații, industria medicală sau tehnologii ‘green’ din 26 de țări EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Topul este realizat în baza creșterii veniturilor companiilor pe ultimii cinci ani.

Pentru această competiție România a avut șase nominalizări (companii incluse în ediția din acest an a Deloitte Central Europe Technology Fast 50), primele patru calificându-se în baza procentelor de creștere raportate în perioada 2004 – 2008: TeamNet International din București (+ 3.317%), AROBS Transilvania Software, Cluj-Napoca (+1.663%), LASTING Software din Timișoara (+487%), The RED Point din Iași (+430%).

„Acest rezultat reprezintă o recunoaștere importantă pentru companiile românești și Deloitte se mândrește că le-a identificat performanțele, plasându-le în context global. Avem încredere că rezultatele de anul viitor vor reafirma forța acestor campioni tehnologici și a industriei românești de profil în ansamblu”, spune George Mucibabici, Președinte Deloitte România.

Deloitte Technology Fast 500 reprezintă cel mai obiectiv element de referință în industria de tehnologie. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să aibă activitate de cel puțin cinci ani, venituri operaționale de cel puțin 50.000 de euro în primul an luat în calcul și de cel puțin 800.000 de euro în anul curent. Liderul clasamentului din 2009 este compania Biotekno din Turcia, care a raportat o rată de creștere de 42.417% pe ultimii cinci ani și venituri de 37,4 milioane de euro pe anul fiscal 2008.

„Produsul potrivit, bazat pe tehnologia potrivită și susținut de echipa potrivită reprezintă soluția pentru contracararea recesiunii. În ciuda declinului global, serviciile și produsele care rulează tehnologii avansate, cum sunt telefoanele smart sau televizoarele high-definition au obținut rezultate bune în ultimul an. Cele mai dinamice companii de tehnologie știu că performanța în vremuri de creștere nu este suficientă; ele trebuie să fie capabile să se distanțeze de competiție în perioade tulburi”, spune David Halstead, Partener coordonator al programului Deloitte Technology Fast 500 EMEA.

Top 10 companii Deloitte Technology 500 EMEA

Poziție  Companie         Sector  Rata de creștere pe cinci ani     Țara de origine

1          BIOTEKNO

www.biotekno.biz        Software          42.417%          Turcia

2          Millenicom

www.milleni.com.tr       Telecomunicații /Rețele  39.484%          Turcia

3          Distribution Technology

www.distribution-technology.com         Software          18.225%          Marea Britanie

4          Netlog

www.netlog.com          Media/Entertainment     11.285%          Belgia

5          posterXXL AG

www.posterxxl.de        Internet 8.931%            Germania

6          Albumprinter

www.albumprinter.nl     Media/Entertainment     8.820%            Olanda

7          Heart Internet Ltd

www.heartinternet.co.uk           Internet 8.548%            Marea Britanie

8          Daft Media Ltd

www.daft.ie      Internet 8.453%            Irlanda

9          ApaTech

www.apatech.com        Echipamente biotehnologice / farmaceutice / medicale    8.318%            Marea Britanie

10        Cetech

www.cetech.biz/           Telecomunicații /Rețele  8.193%            Turcia

Rate de creștere mai mari în pofida mediului economic nefavorabil

Primele cinci companii din top au înregistat o rată medie de creștere a veniturilor de 24.068 % în ultimii cinci ani, în timp ce rata medie pe ansamblul topului este de 1.470 %. Ambele procente sunt mai mari decât cele raportate la ediția de anul trecut – 17.375 %, respectiv 1.297%.

„Faptul că rata de creștere aferentă Fast 500 pe 2009 este mai mare decât cea din 2008, în ciuda turbulențelor economice de anul trecut, reprezintă o adevărată performanță. Acest lucru dovedește că soluțiile tehnologice propuse de companii corespund nevoilor clienților și că industria de profil are determinarea și ambiția necesară să depășească provocările economice,” spune David Halstead.

Marea Britanie este în continuare țara cu cele mai multe companii incluse în Technology Fast 500 EMEA (87), urmată de Franța (80), Olanda (58), Novegia (50), Suedia (38), Germania (32), Turcia (30), Israel (25), Finlanda (23), Irlanda (18) și Ungaria (10).

Tendințe de sector

Ca reacție la evoluția economică, categoriile incluse în clasament au fost adaptate în acest an: sectorul Internet/Media a fost împărțit în două – Internet și Media/Entertainment. Totodată, a fost introdusă o nouă categorie – Greentech.

„Internetul continuă să își impună forța și relevanța. Abilitatea sa de a reinventa sectoare tradiționale se va consolida pe termen mediu. La rândul său, media este un sector care asistă în această perioadă la un val de inovație, companiile din Fast 500 axându-se pe dezvoltarea de noi echipamente, periferice sau modele de business. Totodată, nevoia pe termen lung de tehnologie green, care să răspundă provocărilor de mediu, devine din ce în ce mai evidentă,” continuă Halstead.

Primele cinci companii din top activează în sectoare diferite: Software, Telecomunicații /Rețele, Media/Entertainment și Internet. Primele două companii provin din Turcia, iar restul din Marea Britanie, Belgia și Germania.

Sectorul software domină ierarhia (cu 175 companii), fiind urmat de Internet (92), Telecomunicații / Rețele (75), Echipamente Biotehnologice / Farmaceutice / Medicale (26), Semiconductoare, Componente și Electronice (17), Media / Entertainment (12), Computere / Periferice și Tehnologie Green (fiecare cu câte 9 companii).

Lideri pe sectoare de activitate:

Poziție  Companie         Sector  Rata de creștere pe cinci ani     Țara de origine

9          ApaTech          Biotech/Pharmaceutical/Medical Equipment       8.318%            Marea Britanie

2          Millenicom        Telecommunications/Networking           39.484%          Turcia

56        Feed Control Norway  AS       Computers/Peripherals  2.431%            Norvegia

5          posterXXL AG            Internet 8.931%            Germania

55        Ubisense          Semiconductor, Components and Electronics    2.513%            Marea Britanie

1          Biotekno          Software          42.417%          Turcia

28        Aqwise Greentech         4.709%            Israel

4          Netlog  Media/Entertainment     11.285%          Belgia

Lista completă a companiilor din top, precum și detalii suplimentare despre acest program pot fi accesate pe pagina de Internet www.fast500emea.com.

Despre Deloitte Technology Fast 500 EMEA CEO Survey 2008

Acest raport este o analiză complexă a tendințelor de business și a cifrelor statistice din spatele companiilor câștigătoare, precum și un sumar al principalelor motive de îngrijorare și al așteptărilor liderilor din acest sector.

Despre Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Programul Deloitte Technology Fast 500 EMEA este cel mai obiectiv standard regional de ierarhizare a industriei de profil. A fost creat în anul 2000 pentru a recunoaște eforturile și dedicarea celor mai rapide 500 de companii din EMEA și include toate domeniile tehnologice, de la Internet la biotehnologie, de la domeniul medical și științific la producția de computere și hardware. Clasamentul ia în calcul atât companii publice, cât și companii private. Premiile, acordate în regiunea EMEA de opt ani, iau în calcul rata medie de creștere a veniturilor pe cinci ani. Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pot fi găsite pe www.fast500emea.com. Detaliile despre companiile câștigătoare, inclusiv clasamente pe țări, sectoare și ierarhii pot fi accesate la www.fast500emea.com. În acest an, programul a fost sprijinit de UK Trade & Investment.

Despre Deloitte Technology, Media & Telecommunications (TMT)

Deloitte Touche Tohmatsu (DTT) Technology, Media & Telecommunications (TMT) Industry Group este alcătuit din diviziile TMT organizate în diferite firme membre ale DTT și include peste 5.000 de parteneri, directori și senior manageri de la firmele membre. La rândul lor, aceștia beneficiază de sprijinul a mii de profesioniști care ajută clienții să evalueze probleme complexe, să dezvolte abordări noi față de anumite probleme și să implementeze soluții practice. Divizii TMT dedicate există în 45 de țări și centre de excelență de pe continentele americane, din regiunea EMEA și Asia Pacific. Firmele membre DTT furnizează servicii pentru aproape 90% din companiile TMT incluse in Fortune Global 500. Printre clienții TMT ai firmelor membre Deloitte se numără companii de software de top la nivel mondial, producători de computere, operatori wireless, companii care administrează transmisii prin satelit, agenții de publicitate, producători de semiconductoare, precum și lideri din domeniul publicistic, telecomunicații și producători de echipamente periferice.

* * *

Despre Deloitte

„Deloitte” este brand-ul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii clientilor in urmatoarele domenii – audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu (“DTT”), o uniune de firme (Swiss Verein). Fiecare firma membra ofera servicii intr-o anumita zona geografica si este supusa legislatiei si reglementarilor profesionale din tara/tarile respective. DTT contribuie la coordonarea activitatilor firmelor membre insa serviciile nu sunt furnizate de catre DTT. DTT si firmele membre sunt persoane juridice separate si independente, prin urmare acestea nu au nicio obligatie fata de celelalte firme membre. DTT si firmele membre nu isi asuma responsabilitatea fata de actele sau omisiunile celorlaltor firme membre. Fiecare firma membra DTT este structurata in mod diferit conform legislatiei nationale, reglementarilor, practicilor cotidiene si altor factori, si poate furniza servicii in zonele de activitate prin intermediul sucursalelor, filialelor si/sau altor entitati.

Despre Deloitte Central Europe

Deloitte Central Europe este o organizatie regionala de entitati grupate sub denumirea Deloitte Central Europe Holdings Limited, firma membra a Deloitte Touche Tohmatsu in Europa Centrala. Serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Central Europe Holdings Limited , sucursalele si firmele afiliate, care sunt persoane juridice separate si independente. Sucursalele si firmele afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited se numara printre cele mai importante firme de servicii profesionale din regiune si ofera servicii printr-o echipa de peste 3.800 de angajati, in mai mult de 30 de birouri din 17 tari.

Despre Deloitte in Romania

In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L. si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii in urmatoarele domenii: audit, servicii fiscale, consultanta, consultanta financiara si servicii de evaluare a riscului, avand o echipa de aproape 400 de profesionisti romani si expatriati.

 
Secţiuni: Content, Media & Publicitate, Telecom | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD