Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Trei procurori deveniti judecatori. Interviuri la CSM
02.12.2009 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Plenul CSM a analizat joi, 26 noiembrie 2009, cererile de numire in functia de judecator, formulate de unii procurori.

Procurorii si-au sustinut cererile in fata membrilor:

Gheorghe CONSTANTINESCU, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj: Activitatea de judecator e complexa, ma reprezinta mult mai bine. Am mai functionat ca judecator in 1998-2001. Activitatea de judecator implica mai mult nou.

Carmen Loredana MANESCU, Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu: Imi doresc cu adevarat sa fiu judecator. Am 12 ani vechime ca procuror. Chiar imi doresc sa fiu judecator. Am optat pentru Judecatoria Targu Jiu sau Judecatoria Carbunesti. Incarcatura e la fel ca la unitatea de unde plec.

Daniela CAMENITA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin: Motivele sunt de ordin personal, si, dat fiind motivele de ordin personal, ele sunt subiective. Dupa activitatea desfasurata ca si procuror, functia de judecator ar reprezenta o noua etapa in evolutia profesionala si aceasta ofera cea mai puternica motivatie.

Georgeta DUMITRU, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti: Invederez motivele care au stat la baza cererii ca fiind urmatoarele: de 3 ani si jumatate sunt la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, particip la sedinte si la suprevegherea penala. Activitatea de dinainte (cea de consilier juridic si cea de avocat) as putea sa o utilizez in activitatea de judecator, in prezent sunt delegata la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, am o relatie buna cu judecatorii de la Judecatoria Ploiesti. Am un apartament in Ploiesti, deci nu se pune problema cheltuielilor. Daca considerati ca pot face fata…

Elena Loredana BRATES, Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara: Daca lasam interesul personal deoparte, acela ca sotul meu e judecator la Curtea de Apel Timisoara, ca e judecator in comercial, desi din 1992 preda penal, ca pasiunea vietii lui e penalul, din punct de vedere profesional cu ce impieteaza plecarea mea la Judecatoria Timisoara? Sunt 6 auditori de justitie care lucreaza cot la cot cu noi. Trei ani am lucrat la Parchet cu opt oameni si pot spune ca nu a crapat nimeni. Sunt revoltata ca se plang. Dupa 13 ani de magistratura nu poti spune ca nu are experienta. E normal sa nu-mi dea aviz dar sa nu se planga. Judecatoria are deficit de 9 oameni. Pe 3 complete de penal intra 3 tineri. Consider ca am experienta necesara. Cand s-a inceput justitia pentru minori, am participat la toate seminariile, am fost la Venetia. Nu cred ca as impieta cu ceva activitatea parchetului. Nu plec de la ceva usor la ceva mai usor. E si o chestiune personala, nu neg, dar si o chestiune de complinire profesionala.

Vot pozitiv pentru

1. Gheorghe Constantinescu (Judecatoria Targu Jiu)

2. Carmen Loredana Manescu (Judecatoria Targu Carbunesti)

3. Elena Loredana Brates (Judecatoria Timisoara).

Dan Chiujdea a propus, a se avea in vedere la strategia de resurse umane, sa se stabileasca nu anumit numar pentru admiterea unor astfel de cereri, spunand: “nu sunt pentru legarea de glie. Dar trebuie sa stabileasca un numar anumit, complinit de criterii, privind cererile de transfer dintr-o parte in alta. Nu vreau sa ne furam caciula.”

Propunerea a fost sustinuta de Alexandrina Radulescu, subliniind ca: “trebuie sa ne implicam”.

Pentru Juridice.ro, Alina Matei

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate