Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
 1 comentariu

Precizari MJLC ref. extradare Nicolae Popa


4 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat MJLC: „Referitor la cazul cetăţeanului român Popa Nicolae, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti face următoarele precizări:

Până în prezent, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) nu a fost sesizat de instanţa emitentă a mandatului în vederea întocmirii cererii de extrădare cu privire la cetăţeanul român Popa Nicolae.

După primirea încheierii definitive pronunţate de instanţă privind îndeplinirea condiţiilor de solicitare a extrădării, însoţită de documentaţia completă prevăzută de lege, MJLC, prin departamentul de specialitate, va realiza controlul de regularitate internaţională şi va întocmi cererea de extrădare, realizând totodată formalităţile necesare în vederea traducerii acesteia şi a documentelor anexate.

Cererea va fi transmisă pe canal diplomatic, în temeiul curtoaziei internaţionale, autorităţilor competente indoneziene, întrucât între România şi Indonezia nu există un instrument internaţional bilateral ori multilateral aplicabil în materia extrădării.

Durata procedurilor gestionate de către MJLC, după primirea documentelor complete de la instanţă, este de minimum trei zile lucrătoare.

Precizăm că atribuţiile MJLC în domeniul extrădării sunt cele reglementate de art. 67 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii