Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
 1 comentariu

Precizari MJLC ref. extradare Nicolae Popa
04.12.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat MJLC: „Referitor la cazul cetăţeanului român Popa Nicolae, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti face următoarele precizări:

Până în prezent, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) nu a fost sesizat de instanţa emitentă a mandatului în vederea întocmirii cererii de extrădare cu privire la cetăţeanul român Popa Nicolae.

După primirea încheierii definitive pronunţate de instanţă privind îndeplinirea condiţiilor de solicitare a extrădării, însoţită de documentaţia completă prevăzută de lege, MJLC, prin departamentul de specialitate, va realiza controlul de regularitate internaţională şi va întocmi cererea de extrădare, realizând totodată formalităţile necesare în vederea traducerii acesteia şi a documentelor anexate.

Cererea va fi transmisă pe canal diplomatic, în temeiul curtoaziei internaţionale, autorităţilor competente indoneziene, întrucât între România şi Indonezia nu există un instrument internaţional bilateral ori multilateral aplicabil în materia extrădării.

Durata procedurilor gestionate de către MJLC, după primirea documentelor complete de la instanţă, este de minimum trei zile lucrătoare.

Precizăm că atribuţiile MJLC în domeniul extrădării sunt cele reglementate de art. 67 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti