Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

116. Numarul de urgenta pentru serviciile cu caracter social


4 decembrie 2009 | Razvan LUNGU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 317/46 din 3 decembrie 2009 a fost publicata Decizia Comisiei nr. 2009/884/CE din 30 noiembrie 2009 de modificare a Deciziei 2007/116/CE in ceea ce privește introducerea unor numere rezervate suplimentare care incep cu „116” [notificata cu numarul C(2009) 9425. Text cu relevanta pentru SEE.

Directiva 2002/21/CE a Parlamentului European si a Consiliului (Directiva-cadru) prevede un cadru de reglementare comun pentru retelele si serviciile de comunicatii electronice.  Rezerva seria nationala de numere care incep cu „116” ca numere armonizate pentru servicii cu caracter social.

Doua servicii, respectiv linia de asistenta telefonica (helpline) pentru victimele infractiunilor și serviciul medical telefonic ce nu intra in categoria cazurilor de urgenta, au fost identificate ca fiind servicii cu caracter social care pot indeplini criteriile pentru a beneficia de numere armonizate. In acest sens Directiva 2007/116/CE a fost actualizata pentru a putea introduce noile numere rezervate.

Trebuie retinut faptul ca nu se intentioneaza ca noul numar sa inlocuiasca numarul 112 sau numerele nationale pentru apeluri de urgenta in cazurile in care viata este pusa in pericol.

O alta noutate o reprezinta introducerea numarului 116 000ca linie telefonica de urgenta pentru copii disparuti cat si a numarului 116 111 – ca linie de asistenta telefonica pentru copii.

Statele membre trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca, incepand cu 15 aprilie 2010, aceste numere devin utilizabile.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro