Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Avocat, ofiter de politie s.a. trimisi in judecata pentru mita s.a.
10.12.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

CONSTANTIN LAURENTIU GHEORGHE, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de lipsire de libertate in mod ilegal in forma continuata, santaj in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, complicitate la luare de mita in forma continuata si violare de domiciliu;

MAZILU MARIUS IONUT, fost ofiter de politie judiciara in cadrul Politiei Municipiului Pitesti, Biroul cercetari penale, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata, dare de mita si trafic de influenta;

CALDARARU SORIN, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj in forma continuata si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata;

MEHEDINTEANU CONSTANTIN FLORIN, cadru didactic, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj in forma continuata si lipsire de libertate in mod ilegal in forma continuata;

DAVID FLORIN LAURENTIU, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj si lipsire de libertate in mod ilegal;

STANCU PAUL MARIAN, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si violare de domiciliu;

DINCUTA CONSTANTIN COSMIN, administrator al unei societati comerciale, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj in forma continuata si lipsire de libertate in mod ilegal;

TURCIN MARIUS CATALIN, subofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, arestat preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de lipsire de libertate in mod ilegal, santaj si violare de domiciliu;

STAN FLORIN, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta;

PERSAN VALENTIN, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de lipsire de libertate in mod ilegal si santaj;

ISAC PETRE, in sarcina caruia s-a retinut instigare la infractiunea de dare de mita.

Potrivit unui comunicat DNA, „in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada septembrie – decembrie 2008, inculpatul Constantin Laurentiu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins si primit de la un denuntator suma de 7.000 euro, iar ulterior a mai pretins cateva sute de euro, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra ofiterului de politie judiciara Mazilu Marius Ionut pentru ca acesta sa efectueze cercetari favorabile denuntatorului intr-un dosar penal in care denuntatorul era cercetat pentru ucidere din culpa.

In perioada septembrie-octombrie 2008, Mazilu Marius Ionut, in calitate de ofiter de politie judiciara a primit atat direct de la denuntator, cat si indirect prin intermediul inculpatului Constantin Laurentiu Gheorghe sumele de 1.000 euro, 1.000 RON si 50 litri alcool pentru a nu-si indeplini in mod corespunzator atributiile de serviciu si pentru a efectua cercetari favorabile denuntatorului in dosarul penal sus-mentionat.

De asemenea, la data de 9 decembrie 2008, inculpatul Constantin Laurentiu Gheorghe, a pretins si primit suma de 500 RON pentru ca denuntatorului sa-i fie emisa o adresa in vederea prelungirii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere.

La data de 23 decembrie 2008, inculpatul Mazilu Marius Ionut, a acceptat promisiunea oferirii sumei de 2.000 euro de la inculpatul Stan Florin, lasandu-l pe acesta sa creada ca are influenta asupra organelor judiciare pentru a determina punerea in libertate a unei persoane arestate preventiv intr-o cauza penala.

La data de 29 noiembrie 2008, inculpatul Mazilu Marius Ionut, in calitate de ofiter de politie judiciara, la instigarea inculpatului Isac Petre, le-a cerut unor agenti de politie rutiera sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu si sa restituie unui contravenient permisul de conducere retinut in vederea suspendarii, oferindu-le totodata agentilor constatatori bani, bunuri sau alte foloase.

In seara zilei de 20 octombrie 2008, inculpatii Constantin Laurentiu Gheorghe, David Florin Laurentiu, Stancu Paul Marian, Persan Valentin si Turcin Marius Catalin, au exercitat acte de violenta si amenintare asupra denuntatorului pentru ca acesta sa achite sume de bani ce reprezentau dobanzi la un imprumut camataresc incheiat intre avocatul Constantin Laurentiu Gheorghe si denuntator. Totodata, cei cinci l-au lipsit pe denuntator de libertate in mod ilegal, acesta fiind transportat intr-un loc izolat unde s-au exercitat acte de violenta si amenintare pentru a plati sumele mentionate, fiind supus totodata la tratamente degradante.

Intrucat denuntatorul nu achitase datoria, la data de 21 noiembrie, inculpatii Constantin Laurentiu Gheorghe, Dincuta Constantin Cosmin si Mehedinteanu Constantin Florin, l-au lipsit de libertate in mod ilegal. Faptele de constrangere au fost exercitate asupra denuntatorului pentru a-l determina sa plateasca 5.200 euro lunar cu titlu de dobanda la un imprumut de 42.000 euro acordat de inculpatul Constantin Laurentiu Gheorghe.

In cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Mehedinteanu Constantin Florin, in mod repetat a exercitat acte de violenta si amenintare asupra denuntatorului, iar la 11 decembrie 2008, i-a aplicat mai multe lovituri in incinta unei institutii publice, dupa care prin constrangere, l-a transportat intr-un loc izolat lipsindu-l de libertate in mod ilegal, pentru a-l determina sa achite lunar o dobanda de 550 euro si 150 dolari pentru un imprumut de 5.500 euro.

In perioada februarie 2008 – octombrie 2009, inculpatul Caldararu Sorin, in vederea stingerii unei datorii ce reprezenta un imprumut camataresc, l-a constrans prin violenta si amenintare pe denuntator sa ii construiasca un imobil in valoare de 41.000 euro, in conditiile in care datoria denuntatorului era de 13.000 euro. Pentru a-si ascunde savarsirea infractiunii de santaj, aceluiasi inculpat, prin constrangere l-a determinat pe denuntator la data de 5 decembrie 2008, sa-i emita in fals chitante fiscale si facturi fiscale.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului penal asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Caldararu Sorin (pana la concurenta sumei de 28.000 euro) si Constantin Laurentiu Gheorghe (pana la concurenta sumei de 7.000 euro si 500 RON).

Precizam ca, la cererea procurorilor anticoruptie, la data de 5 noiembrie 2009, Curtea de Apel Pitesti a dispus arestarea preventiva pe termen de 29 de zile a inculpatilor Constantin Laurentiu Gheorghe, Mazilu Marius Ionut, Caldararu Sorin, Mehedinteanu Constantin Florin, David Florin Laurentiu, Stancu Paul Marian, Dincuta Constantin Cosmin, Stan Florin (comunicat 277/VIII/3 din 5 noiembrie 2009), iar la data de 13 noiembrie 2009, Curtea de Apel Pitesti a dispus arestarea preventiva inculpatului Turcin Marius Catalin pe termen de 29 de zile (comunicat 293/VIII/3 din 13 noiembrie 2009).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitesti.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia de Informatii si Protectie Interna, Directia Generala Anticoruptie, Jandarmeria Romana si Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.”

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.