Secţiuni » Jurisprudenţă » CCR
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea Constitutionala s-a pronuntat cu privire la Alegerile Prezidentiale 2009. UPDATE


11 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat Curtea Constitutionala: „In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art. 146 lit. f) din Constitutie, art. 2 alin (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si al art. 77 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a hotarat urmatoarele:

Reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Hotararea este definitiva si se comunica Biroului Electoral Central.”

>> Comunicatul Curtii Constitutionale

UPDATE, ora 15.40

Comunicat Biroul Electoral Central: „Biroul Electoral Central a primit astazi, 11.12.2009, hotararea Curtii Constitutionale prin care aceasta a solicitat reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora pentru a se constata daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Dat fiind termenul scurt pana la care Curtea Constitutionala a solicitat raspunsul, luni, 14 decembrie 2009, ora 15:00, si faptul ca buletinele de vot nule se afla depozitate in arhiva tribunalelor judetene, conform art. 7 indice 10 alin. 1 lit. f din Legea 370/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, Biroul Electoral Central a transmis urmatoarea adresa catre Curtea Constitutionala:

“Referitor la Hotararea dumneavoastra din data de 11 decembrie 2009 prin care s-a dispus reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central va rugam sa ne precizati urmatoarele:

Operatiunea efectiva de reexaminare urmeaza a fi facuta de membrii Biroului Electoral Central la sediul sau din Bucuresti sau daca aceasta operatiune urmeaza a fi facuta de birourile Electorale Judetene care vor transmite situatia spre centralizare Biroului Electoral Central.”

Presedinte

jud. Ana Hermina Iancu”

>> Comunicatul Biroului Electoral Central

Textul integral al Circularei nr. 851 transmisa de BEC

„Catre

Birourile electorale judetene

Birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti

Biroul Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate

Stimata doamna/domnule presedinte

Prin prezenta va comunicam ca, in sedinta din 11 decembrie 2009, Biroul Electoral Central a stabilit ca, in vederea aplicarii Hotararii Curtii Constitutionale din 11 decembrie 2009 prin care s-a stabilit reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora, veti lua masurile necesare in vederea asigurarii prezentei la sediile birourilor electorale judetene, birourilor electorale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti si la sediul biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate, a tuturor membrilor sai, astazi, 11.12.2009, incepand cu orele 15.30.

Cu deosebita consideratie

Presedinte

Judecator

ANA HERMINA IANCU”

>> Circulara BEC nr. 851

UPDATE 17.30

Textul integral al Circularei nr. 853 transmisa de BEC

„Catre

Birourile electorale judetene

Birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti

Biroul Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate

Stimata doamna/domnule presedinte

Prin prezenta va comunicatm ca, in sedinta din 11 decembrie 2009, Biroul Electoral Central a stabilit ca, in vederea aplicarii Hotararii Curtii Constitutionale din 11 de decembrie 2009 prin care s-a stabilit reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central, veti lua, de indata, masurile necesare in vederea preluarii buletinelor de vot nule de la tribunale, respective de la misiunile diplomatice sau Ministerul Afacerilor Externe, precum si transportul acestora, de catre cel putin un membru al biroului electoral, insotit de paza inarmata, la Biroul Electoral Central.

Buletinele de vot nule vor fi indosariate sau introduce in plicuri pe sectii de votare, pe fiecare dosar sau plic urmand sa fie mentionat numarul sectiei de votare si numarul buletinelor de vot nule. Membrii biroului electoral care vor insoti transportul vor avea asupra lor stampila biroului electoral din care faca parte si opis centralizator cuprinzand sectiile de votare si numarul de bulletine de vot nule afferent fiecarei sectii de votare, precum si totalul acestora pe judet, sector, respective strainatate.

In vederea programarii va rugam sa contactati Biroul Electoral Central incepand cu orele 17.30 de astazi, 11 decembrie 2009.

Presedinte

Jud. Ana Hermina Iancu”

>> Circulara BEC nr. 853

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii