Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații

Falsa investitoare cu prejudiciu de peste 1.800.000 EUR

14 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatei CONSTANTIN ADRIANA-IULIANA, în stare de arest preventiv, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave,
– delapidare şi
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA: „in rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada martie 2002 – decembrie 2008, inculpata Constantin Adriana-Iuliana, în calitate de director al sucursalei Deva a SC BROKER SA Cluj-Napoca, a indus în eroare un număr de 271 persoane prin folosirea unor mijloace frauduloase, cu ocazia încheierii unor contracte de intermediere pentru efectuarea de investiţii pe piaţa de capital, fără a le înregistra în evidenţele contabile.

Persoanele respective au fost menţinute în eroare prin prezentarea periodică a unor înscrisuri contrafăcute (portofolii client) care confirmau în mod nereal calitatea de investitor.

În această modalitate, inculpata a produs în dauna celor 271 de persoane un prejudiciu în sumă de 7.798.546,53 lei (echivalentul a 1.818.436,45 euro).

De asemenea, în perioada iunie-august 2008, Constantin Adriana-Iuliana şi-a însuşit suma de 878.369,74 lei rezultată din vânzarea pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de către un număr de 79 persoane. În acest context, pentru a dovedi că a achitat clienţilor sumele rezultate din valorificarea portofoliilor, inculpata a întocmit în fals un număr de 79 de mandate poştale deşi în realitate banii ajungeau în posesia sa. În plus, pentru a asigura aparenţa de legalitate a actelor sale, Constantin Adriana-Iuliana a întocmit şi semnat în fals un număr de 39 acte de control intern denumite „procese-verbale” din care a rezultat că s-au efectuat controale de specialitate la SSIF Broker SA-Sucursala Deva, controale în urma cărora nu s-ar fi constatat deficienţe.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatei cât şi SSIF BROKER SA Cluj-Napoca.

La data de 30 septembrie 2009, la cererea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe termen de 30 de zile (comunicat nr. 237/VIII/3 din data de 1 octombrie 2009, afişat pe www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică