Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Falsa investitoare cu prejudiciu de peste 1.800.000 EUR
14.12.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatei CONSTANTIN ADRIANA-IULIANA, în stare de arest preventiv, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave,
– delapidare şi
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA: „in rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada martie 2002 – decembrie 2008, inculpata Constantin Adriana-Iuliana, în calitate de director al sucursalei Deva a SC BROKER SA Cluj-Napoca, a indus în eroare un număr de 271 persoane prin folosirea unor mijloace frauduloase, cu ocazia încheierii unor contracte de intermediere pentru efectuarea de investiţii pe piaţa de capital, fără a le înregistra în evidenţele contabile.

Persoanele respective au fost menţinute în eroare prin prezentarea periodică a unor înscrisuri contrafăcute (portofolii client) care confirmau în mod nereal calitatea de investitor.

În această modalitate, inculpata a produs în dauna celor 271 de persoane un prejudiciu în sumă de 7.798.546,53 lei (echivalentul a 1.818.436,45 euro).

De asemenea, în perioada iunie-august 2008, Constantin Adriana-Iuliana şi-a însuşit suma de 878.369,74 lei rezultată din vânzarea pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de către un număr de 79 persoane. În acest context, pentru a dovedi că a achitat clienţilor sumele rezultate din valorificarea portofoliilor, inculpata a întocmit în fals un număr de 79 de mandate poştale deşi în realitate banii ajungeau în posesia sa. În plus, pentru a asigura aparenţa de legalitate a actelor sale, Constantin Adriana-Iuliana a întocmit şi semnat în fals un număr de 39 acte de control intern denumite „procese-verbale” din care a rezultat că s-au efectuat controale de specialitate la SSIF Broker SA-Sucursala Deva, controale în urma cărora nu s-ar fi constatat deficienţe.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatei cât şi SSIF BROKER SA Cluj-Napoca.

La data de 30 septembrie 2009, la cererea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe termen de 30 de zile (comunicat nr. 237/VIII/3 din data de 1 octombrie 2009, afişat pe www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti