Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Consolidarea si valorificarea expertizei romanesti in domeniul penitenciar


18 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Comunicat MJLC: „Subsecretarul de Stat în Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti Radu Constantin Ragea, împreună cu alţi oficiali din cadrul MJLC şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a discutat marţi, 15 decembrie 2009 cu expertul naţional finlandez, detaşat în cadrul misiunii EUJUST LEX – secţiunea penitenciare, Sonja Kurten-Vartio pe marginea derulării unui stagiu de pregătire pentru responsabili din sistemul penitenciar irakian. Misiunea EUJUST LEX urmăreşte acordarea de asistenţă tehnică autorităţilor irakiene, prin pregătirea personalului din poliţie şi justiţie. Activitatea centrală a EUJUST LEX constă în sprijinirea organizării în statele membre ale Uniunii Europene a unor cursuri pentru experţii irakieni, inclusiv facilitarea cooperării între state în acest sens.

Vizita în România a doamnei Sonja Kurten-Vartio a avut drept scop realizarea unei evaluări preliminare privind identificarea unui mecanism de finanţare a unui stagiu de pregătire pentru 2 – 4 responsabili din sistemul penitenciar irakian.

Propunerea va fi axată în principal pe două componente:

– experienţa acumulată de România pe parcursul derulării procesului de reformă în sistemul penitenciar – prezentarea sistemului penitenciar român şi a transformării acestuia de după 1989;

– expertiza României în ceea ce priveşte elaborarea legislaţiei din domeniul penitenciar şi armonizarea acesteia cu standardele relevante, existente la nivel european şi internaţional.

Doamna Sonja Kurten-Vartio a apreciat disponibilitatea arătată de România în derularea acestui proiect şi a evidenţiat premisele care au stat la baza propunerii avansate de Finlanda, precum şi obiectivele respectivului stagiu.

În acelaşi timp, partea română a prezentat etapele parcurse de  România în procesul de democratizare a sistemului penitenciar şi a alinierii acestuia la standarde europene. De asemenea a fost încurajată utilizarea expertizei româneşti, în cadrul diferitelor misiuni de stabilizare şi reconstrucţie post-conflict.

Tot în cadrul acestei întrevederi, expertului finlandez i-a fost prezentat proiectul de program elaborat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi au fost discutate detalii de natură organizatorică şi logistică.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică