Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
8 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Volumul optim de munca: 3960 de puncte/judecator
18.12.2009 | JURIDICE.ro

Comunicat CSM: „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, azi 17 decembrie 2009, că se impune stabilirea valorii complexităţii tuturor cauzelor, în cadrul aplicaţiei Ecris 3.0, ca element determinant pentru punerea în aplicare a proiectului privind stabilirea volumului optim de muncă al judecătorilor.

Volumul optim de muncă pentru instanţe a fost stabilit, potrivit proiectului pentru stabilirea volumului optim de muncă al judecătorului, la limita de 3960 de puncte/judecător. El se raportează la punctajul rezultat în funcţie de gradul de complexitate ale cauzelor, stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru fiecare obiect ataşat aplicaţiei Ecris 3.0.

Nomenclatorul de obiecte ale aplicaţiei Ecris 3.0 a suferit completări, ca urmare a modificărilor de natură legislativă, astfel încât este necesar, ca acestora, să le fie atribuite noi grade de complexitate, în vederea repartizării aleatorii a cauzelor şi pentru evidenţierea volumului de muncă al fiecărui judecător.

Deşi iniţial, atribuirea gradelor de complexitate, pentru noile obiecte cu care a fost completată aplicaţia Ecris 3.0 a fost amânată în vederea implementării aplicaţiei Ecris 4.0, la cererea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, în prezent necesitatea rezultă din derularea în bune condiţii a proiectului privind stabilirea volumului optim de activitate al judecătorului.”

A se vedea si Normarea muncii judecatorilor. Discutiile din CSM. Punctul de vedere al CSM


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 8 de comentarii cu privire la articolul “Volumul optim de munca: 3960 de puncte/judecator”

 1. lexick spune:

  Da si o sa respecte nea SOTEA volumul optim de activitate. Poate daca ne trimite Boc acasa jumatate de luna (fara plata ) reusim sub 4000 de puncte de compexitate…..

 2. Nicoll spune:

  A se observa ca CSM vorbeste doar de normarea muncii judecatorilor, despre grefieri nu spune nimic. Foarte bine, pt. ca nici nu au DREPTUL sa normeze munca grefierilor si tot ceea ce fac cu privire la activitatea acestora, contravine legii. Dar, ar trebui sa/si revizuiasca atitudinea (CSM) privind infiintarea Ordinului grefierilor, pt. ca si aceasta categorie profesionala trebuie organizata si este necesar ca abuzurile judecatorilor in frunte cu CSM sa inceteze. Stiti cati grefieri sunt bolnavi din cauza oboselii cronice? Stiti cati mor? Stiti cati isi neglijeaza familiile si sanatatea din cauza ca muncesc cca.10 ore pe zi, de multe ori si la sfarsit de sapatamana? Stiti cati grefieri fac deja munca judecatorilor , asa, deocamdata neoficial? Dar nu pt. ca ar dori sau ar avea timp, nu, sunt santajati: vrei servici,faci ce ti se spune nu ce este prevazut in regulament, comentezi- pleci acasa!

 3. Nicoll spune:

  Apropo, in teritoriu, la judecatoriile cu volum mare de munca, s/a obosit CSM sa intrebe care este opinia oamenilor , cum vad ei normarea muncii, care este de fapt realitatea ?
  Complexitatea dosarelor cine a stabilit/o? Judecatorii au fost socati cand au vazut punctajul dat de CSM, care habar nu are sa aprecieze corect complexitatea dosarelor. Exemplu: exista cauze in care un inculpat (sau mai multi) au comis nu o infractiune, ci 3,5, sau 7 iar ECRIs nu recunoaste compelxitatea reala a dosarului ci doar a unei singure infractiuni! Ar trebui in caest caz judecatorul care are astfel de cauze sa/l judece pe inculpat strict pt. infractiunea inregistrata in ECRIS, pt. restul de infractiuni sa omita!!!!
  Sau in civil, la divort (cu minori) sa se judece strict divortul iar de incredintarea minorilor sa se uite ! Sunt o multime de astfel de cauze iar mareata comisie de stabilire a normarii muncii nu tine cont, nu/i intereseaza .
  Mi/ar place sa vad ca magistratii inteleg ceea ce se pregateste si sa se revolte intr/un fel sau altul. Protestele din toamna au fost incetate prea repede, ar trebui reluate!!!!

  • Judecatorii sa faca greva (proteste) in alta tara, unde greva magistratilor este permisa.
   Sau sa isi schimbe meseria.
   Nu in Romania !

   Este clar ca statutul judecatorilor este gresit intocmit.
   Nu exista absolut nici o metoda sa verifici sau sa sanctionezi un magistrat !

   CSM nu exista ! Uitati de el. CSM nu exista !

 4. abc.jud. spune:

  dlui alberto: chiar nu pricep de unde atata aversiune, negativism si apasari fata de judecatori. ce patiti? in alte tari, in care grevele sunt permise, avocatii, juristii in general, nu prea isi permit atatea comentarii la adresa justitiei, oricum ar fi ea. intelelgem ca trendul este sa se dea in tot ce tine de judecatori (in sprecial) dar mai faceti o exceptie ca suntem in post.

  • davegahan spune:

   In privinta lui Kurtyan se aplica perfect proverbul: „Pasarea pe limba ei piere”

   • Nu este aversiune, ci doar o critica viguroasa la adresa judecatorilor si procurorilor.
    Sa spunem ca sunt suparat (la modul paternal) pe faptul ca zi de zi aproape sunteti arestati sau inculpati.
    Iar lui davegahan:
    Asa este !
    „Capul plecat sabia nu-l taie, … dar nici soarele nu-l vede”.
    In ce priveste proverbul „Pasarea p(r)e limba ei piere”, cei mai multi o folosesc ca echivalent al proverbului „Gura bate …” si este un proverb trecut la categoria „nesabuinta”, adica imprudenta.
    In aceasta acceptiune, sa zicem ca prefer sa fiu imprudent, riscind sa ii calc pe bataturi pe imaculatii si preacuratii nostri juzi decit sa vorbesc ca un tigru si sa lupt ca o sopirla.
    Si ce-ai vrea sa fac? Ciocu’ mic si joc de glezna?
    „A parasi o lupta din cauza ticalosiei mediului este tot una ca si cum ti-ai taia gatul fiindca este noroi afara.” (Nicolae Iorga)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.