Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
8 comentarii

Volumul optim de munca: 3960 de puncte/judecator


18 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Comunicat CSM: „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, azi 17 decembrie 2009, că se impune stabilirea valorii complexităţii tuturor cauzelor, în cadrul aplicaţiei Ecris 3.0, ca element determinant pentru punerea în aplicare a proiectului privind stabilirea volumului optim de muncă al judecătorilor.

Volumul optim de muncă pentru instanţe a fost stabilit, potrivit proiectului pentru stabilirea volumului optim de muncă al judecătorului, la limita de 3960 de puncte/judecător. El se raportează la punctajul rezultat în funcţie de gradul de complexitate ale cauzelor, stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru fiecare obiect ataşat aplicaţiei Ecris 3.0.

Nomenclatorul de obiecte ale aplicaţiei Ecris 3.0 a suferit completări, ca urmare a modificărilor de natură legislativă, astfel încât este necesar, ca acestora, să le fie atribuite noi grade de complexitate, în vederea repartizării aleatorii a cauzelor şi pentru evidenţierea volumului de muncă al fiecărui judecător.

Deşi iniţial, atribuirea gradelor de complexitate, pentru noile obiecte cu care a fost completată aplicaţia Ecris 3.0 a fost amânată în vederea implementării aplicaţiei Ecris 4.0, la cererea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, în prezent necesitatea rezultă din derularea în bune condiţii a proiectului privind stabilirea volumului optim de activitate al judecătorului.”

A se vedea si Normarea muncii judecatorilor. Discutiile din CSM. Punctul de vedere al CSM

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică