Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Inculpati trimisi in judecata pentru afaceri cu uleiuri minerale
20.12.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

SERES JOZSEF, cetăţean maghiar, administrator şi asociat unic al SC Slov Oil Line SRL, com. Sânleani, jud. Arad în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– livrarea de uleiuri minerale de către antrepozitarii autorizaţi pentru producţie fără prezentarea de către cumpărător, persoană juridică, a documentului de plată care să ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturate;
– evaziune fiscală, în formă continuată şi
– folosirea, cu rea-credinţă, de bunuri sau creditul de care se bucură societatea în interes personal, în formă continuată;
– fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată;

NOVAK GEZA, cetăţean maghiar, asociat şi administrator la SC Union Trans Global SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– complicitate la infracţiunile de evaziune fiscală şi la infracţiunea de livrarea de uleiuri minerale de către antrepozitarii autorizaţi pentru producţie fără prezentarea de către cumpărător, persoană juridică, a documentului de plată care să ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturate;
– folosire, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată;

TAKACSNE GLADIS MARIA, cetăţean maghiar, consultant de afaceri, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– complicitate la infracţiunile de evaziune fiscală şi la infracţiunea de livrarea de uleiuri minerale de către antrepozitarii autorizaţi pentru producţie fără prezentarea de către cumpărător, persoană juridică, a documentului de plată care să ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturate şi
– uz de fals, toate în formă continuată;

PETRILA CRISTIAN OVIDIU, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– complicitate la infracţiunile de evaziune fiscală şi la infracţiunea de livrarea de uleiuri minerale de către antrepozitarii autorizaţi pentru producţie fără prezentarea de către cumpărător, persoană juridică, a documentului de plată care să ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturate şi
– uz de fals, toate în formă continuată;

UZUM LEONAŞ, COSTEA CRISTINA ELISABETA, DAN DANIELA, lucrători vamali în cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Arad, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată,

ORBU CONSTANTIN, inspector principal vamal şi şef al Compartimentului Supraveghere Specială şi Analiză de Risc în cadrul D.J.A.O.V. Arad, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată,

STÂNGU ARON şi FLOREA DOREL, conducători auto la SC Petroil SRL Sibiu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA: „in rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 14 mai 2008 – 8 august 2008, inculpatul Seres Jozsef, în calitate de administrator şi asociat unic al SC Slov Oil Line SRL, a desfăşurat activităţi comerciale constând în livrarea de uleiuri minerale (benzină şi motorină) în regim de antrepozit fiscal autorizat, sustrăgându-se de la plata taxelor datorate bugetului de stat (accize şi TVA), în sumă totală de 16.836.446 lei (peste 4 milioane de euro). La rândul său, inculpatul Novak Geza, în calitate de asociat şi administrator la SC Union Trans Global SRL Bucureşti, fiind în legătură cu Seres Jozsef şi ştiind că acesta achiziţiona carburanţi care nu puteau fi livraţi decât după ce au fost achitate accizele, a achiziţionat de la SC Slov Oil Line SRL întreaga cantitate de benzină şi motorină fără a plăti accizele, pentru ca ulterior să revândă carburanţii către diferiţi beneficiari.
În aceeaşi perioadă, inculpaţii Seres Jozsef şi Novak Geza au ridicat din contul societăţilor pe care le administrau diferite sume de bani fără a le justifica prin documente în contabilitatea societăţilor, sume pe care le-au folosit în interes personal.
Pentru a putea realiza sistemul de evaziune fiscală descris mai sus, inculpatul Seres Jozsef, cu ajutorul inculpatei Takacsne Gladis Maria, consultant de afaceri, a obţinut autorizarea de antrepozit fiscal prin falsificarea şi folosirea unor acte oficiale şi a unor acte sub semnătură privată (certificate de calibrare şi autorizaţii metrologice, contracte de comodat, etc.)
În demersul său, inculpatul Seres Jozsef a beneficiat de ajutorul direct şi constant al inculpatului Petrila Cristian Ovidiu, în calitatea de traducător cât şi al funcţionarilor publici Orbu Constantin, Uzum Leonaş, Costea Cristina Elisabeta şi Dan Daniela Adina, toţi din cadrul D.J.A.O.V. Arad, care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu referitoare la verificarea circuitului produselor accizabile pentru a împiedica crearea prejudiciului adus bugetului de stat de SC Slov Oil Line SRL.
De asemenea, inculpaţii Stângu Aron şi Florea Dorel, în calitate de conducători auto la SC Petroil SRL Sibiu, au efectuat transporturi de produse petroliere în regim suspensiv şi au falsificat foile de parcurs făcând menţiuni nereale cu privire la locul de depozitare a mărfurilor transportate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Arad.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.