Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Vizita de studiu pentru judecatori la Oficiul European de Brevete de la München
21.12.2009 | JURIDICE.ro

INM anunta ca in perioada 23-25 februarie 2010, Academia Europeană de Brevete organizează la sediul Oficiului European de Brevete din München (Germania) o vizită de studiu având ca scop familiarizarea cu sistemul şi procedurile aferente brevetului european.

Evenimentul se adresează judecătorilor specializaţi în soluţionarea cauzelor de proprietate intelectuală (în mod special brevete) de la nivelul tribunalelor, curţilor de apel şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vizita de studiu se va desfăşura în limba engleză iar cheltuielile aferente participării sunt suportate de organizatori (costurile aferente cazării vor fi achitate direct de organizatori la hotel, detalii legate de acesta urmând a fi furnizate ulterior iar cheltuielile de transport internaţional vor fi rambursate, în sistem decont ulterior, pe baza formularului completat de participanţi, însoţit de tichetul de îmbarcare). Formalităţile de rezervare a transportului internaţional, precum şi a celui până la hotel sunt în sarcina participanţilor.

Având în vedere că din numărul total maxim de participanţi, respectiv 10, a priori numărul de locuri alocat fiecărui stat este 1, o selecţie preliminară va fi realizată la nivelul INM, pe baza următoarelor criterii:

– specializarea judecătorilor în soluţionarea tipului de cauze care fac obiectul vizitei de studiu;

– cunoaşterea limbii engleze;

– neparticiparea la acţiuni internaţionale similare organizate în domeniul dreptului proprietăţii intelectuale.

În acest context, magistraţii interesaţi sunt rugaţi să transmită până la data de 11 ianuarie 2010 un CV şi alte documente relevante din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor menţionate mai sus, în atenţia dnei expert Nadia-Simona ŢĂRAN (tel. 021/40.76.264, fax 021/40.76.267, e-mail: nadia.taran@inm-lex.ro).

Menţionăm că potrivit uzanţelor Oficiului European de Brevete este necesară o înregistrare oficială a participanţilor la Oficiu. Astfel, magistratul selectat urmează să completeze un formular on-line, postat pe pagina web a OEB care poate fi accesat urmând link-ul http://www.epo.org/about-us/office/academy/programme-areas/jurisdiction.html

Termenul-limită pentru înregistrarea participării la Oficiu este 15 ianuarie 2010.

Detalii privind condiţiile de participare pot fi obţinute accesând fişierul ataşat prezentului anunţ.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.