Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Inspectori vamali trimisi in judecata pentru luare de mita
29.12.2009 | JURIDICE.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti – Biroul Teritorial Slobozia, au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ZICU PETRE, inspector vamal la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.J.A.O.V) Ialomiţa – Compartimentul Accize, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită;

GARTONE RĂZVAN – CĂTĂLIN şi ENE CONSTANTIN, inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomiţa – Compartimentul Accize, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA: „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 4 mai 2009, inculpaţii Zicu Petre şi Ene Constantin, în calitate de inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomiţa – Compartimentul Accize, cu ocazia derulării unui control inopinat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din localitatea Perieţi, judeţul Ialomiţa, au pretins de la un denunţător o sumă de bani pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate. La data de 8 mai 2009, Ene Constantin a primit de la denunţător, prin intermediul colegului său, suma de 600 lei.

De asemenea, la data de 14 mai 2008, inculpaţii Zicu Petre şi Gartone Răzvan – Cătălin, în calitate de inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomiţa – Compartimentul Accize, cu ocazia efectuării unui control inopinat la magazinul unei societăţi comerciale din localitatea Misleanu, judeţul Ialomiţa, au pretins de la un denunţător suma de 1000 lei şi băuturi alcoolice pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Ialomiţa.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.