Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Inculpati trimisi in judecata pentru infractiuni contra intereselor financiare ale Comunitatilor Europene


29 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BURLAN DRAGOŞ EUGEN, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi infracţiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, toate cu consecinţe deosebit de grave şi

CĂLBUREAN MARIUS în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Potrivit unui comunicat al DNA: „in rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2003, S.C. C.C.C.F. Bucureşti S.A. a câştigat prin licitaţie un contract de lucrări în valoare de 7.472.696,68 euro, finanţat din fonduri PHARE, ce avea ca obiect implementarea proiectului intitulat „Îmbunătăţirea siguranţei feroviare prin modernizarea centrului feroviar român de testare”, beneficiar fiind Autoritatea Feroviară Română (AFER).

Proiectul viza furnizarea echipamentului pentru testarea vehiculelor de cale ferată în scopul certificării admiterii lor în trafic, a echipamentului pentru testarea infrastructurii de cale ferată, în vederea certificării conformităţii acesteia cu cerinţele obligatorii pentru siguranţa traficului, potrivit normelor Uniunii Europene, cât şi modernizarea Centrului de testare feroviară de la Făurei.

În acest context, cu ocazia derulării procedurilor de adjudecare a contractului, inculpatul Burlan Dragoş Eugen, în calitate de director general adjunct al S.C. C.C.C.F. Bucureşti S.A., a utilizat documente cu un caracter inexact şi incomplet, în ceea ce priveşte situaţiile reale ale datoriilor către bugetul de stat şi al asigurărilor sociale, precum şi a litigiilor în care era implicată firma pe care o reprezenta.

În scopul decontării pe nedrept a sumei de 404.157,53 euro, inculpatul Burlan Dragoş Eugen a prezentat Oficiului de Plăţi şi Contractare PHARE (O.P.C.P.) mai multe documente cu conţinut inexact şi incomplet (factură fiscală, Raportul final din noiembrie 2005, Certificatul de plată nr. 11 şi anexele acestuia din decembrie 2005) atestând în mod fictiv executarea în proporţie de 100% a lucrărilor de modernizare a Centrului de testare feroviară Făurei. O parte din aceste documente au fost întocmite în fals de inculpatul Călburean Marius.

De asemenea, pe parcursul derulării proiectului, Burlan Dragoş Eugen a schimbat destinaţia fondurilor PHARE în valoare de 1.120.904,50 euro, acordată cu titlu de „mobilizare de şantier”, utilizându-le în alte scopuri decât cele pentru care au fost încasate (acoperirea unor credite comerciale, plată chirii, datorii către furnizori etc.).

Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 5.709.791,67 euro, reprezentând contravaloarea contractului de lucrări încheiat cu Societatea de Construcţii C.C.C.F. S.A. Bucureşti.

În vederea recuperării pagubei, procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două imobile aparţinând părţii responsabile civilmente S.C. C.C.C.F. Bucureşti S.A., evaluate la suma de 6.532.666 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.”

Trimiterea in judecata reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii