Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Retea de trafic international de droguri de mare risc destructurata de procurorii DIICOT
29.12.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat DIICOT: „Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, împreună cu ofiteri de politie din cadrul DCCO, au reuşit destructurarea unei importante reţele specializate în traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv heroină. O parte dintre membrii grupării sunt suspectaţi de furtul de armament comis în luna ianuarie de la o unitate militară.

În ce priveşte traficul de droguri, documentarea a început în luna august a.c., după efectuarea unor capturi importante, 55, respectiv 75 de kg. de heroină, în Turcia şi Bulgaria.

În urma cooperării cu autorităţile turce şi bulgare, cercetările s-au extins în România.

Astfel, a fost identificat segmentul reţelei de traficanţi de droguri din ţara noastră.

D. Laurenţiu George era organizatorul grupării, cel care contacta furnizorul heroinei din Turcia şi plătea marfa, pe care o transporta şi depozita apoi la M. Adrian. Destinaţia finală a drogurilor erau ţări din Europa de Vest.

Cărăuşii erau recrutaţi din Municipiul Bucureşti şi mai multe judeţe, respectiv Sibiu, Braşov, Neamţ etc.. Aceştia primeau în jur de 50.000 de Euro pentru fiecare transport.

Din  investigaţii a reieşit că întâlnirile dintre D. Laurenţiu George, M. Adrian şi cărăuşi erau coordonate de către P. Eugen, cel care a şi recrutat o parte dintre cărăuşi.

La data de 27 decembrie a.c., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, s-au desfăşurat 43 de percheziţii domiciliare, la care au participat 160 de poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi 200 de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”, în Bucureşti, localităţile ilfovene Dragomireşti Vale şi Chiajna, localitatea Videle din Judeţul Teleorman şi Judeţele Sibiu, Braşov şi Brăila.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe arme şi componente pentru arme militare, respectiv o mitralieră de companie, de calibru 7,62 mm, cu ţeavă de rezervă, un pistol mitralieră, calibrul 7,62 mm, patru pistole tip TT, calibrul 7,62, cu încărcătoarele aferente şi două pistole Carpaţi, calibru 7,65 mm. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe componente pentru arme militare, de la un depozit din comuna Chiajna, Judeţul Ilfov, despre care există indicii că provin de la furtul comis în luna ianuarie 2009 de la Unitatea Militară de pe raza comunei Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Totodată, a fost găsit un pistol, cu două cartuşe cu glonţ, ridicat de la locuinţa lui P. Adrian Lucian, din Municipiul Bucureşti, care nu face parte din lotul armelor sustrase în ianuarie 2009.

În urma activităţilor specifice desfăşurate anterior, s-a reuşit recuperarea a altor 27 de arme din cele sustrase în cursul lunii ianuarie 2009 de la unitatea militară, precum şi mai multe încărcatoare pentru aceste tipuri de arme.

Au fost conduse pentru audieri 40 de persoane, urmând a se stabili contribuţia fiecăreia la fapte şi probarea activităţii infracţionale a acestora.

Până la această dată au fost recuperate 35 de arme din cele sustrase din unitatea militară de la Ciorogârla şi în continuare se fac cercetări pentru recuparearea întregii cantităţi de armament sustras.

Până în prezent, s-a probat în sarcina a şase persoane din această grupare că au participat la spargerea depozitului de armament al unităţii militare menţionate, respectiv P. Eugen, C. Marius, S. Marian, T. Doru, C. Sandu George şi I. Alexandru.

De asemenea, au fost identificate în vederea indisponibilizării cincisprezece autoturisme de lux.

Faţă de 15 persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore,  fiind prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul activităţilor s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti