Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
 1 comentariu

MJLC. Noi precizari ref. extradare Nicolae Popa


29 decembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat MJLC: „Cu privire la cazul cetăţeanului Nicolae Popa, Ministerul Justiţiei precizează că autorităţile indoneziene au informat misiunea diplomatică a României la Jakarta că cererea de extrădare transmisă de autorităţile române în cazul Nicolae Popa îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia indoneziană. Totodată, Ministerul indonezian al Justiţiei şi Drepturilor Omului a precizat că mandatul de arestare provizorie în vederea extrădării emis pe numele cetăţeanului Nicolae Popa a  fost prelungit. Decizia privind extrădarea cetăţeanului Nicolae Popa va fi luată de autorităţile indoneziene şi comunicată părţii române.

Precizăm că Ministerul Justiţiei nu a primit solicitări pentru transmiterea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor indoneziene. Cererea de extrădare din Republica Indonezia în România a cetăţeanului Nicolae Popa, arestat provizoriu la data de 2 decembrie 2009, a fost transmisă, împreună cu documentele în susţinerea acesteia, Ambasadei României la Jakarta, pe 9 decembrie 2009 şi înaintată autorităţilor competente din Indonezia.

Extrădarea a fost solicitată în vederea punerii în executare a pedepsei închisorii de 15 ani aplicată inculpatului Nicolae Popa pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi delapidare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii