Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ministerul Finantelor ref. bugetele institutiilor din sectorul securitatii nationale


5 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Referitor la articolul cu titlul „Serviciile secrete nu strâng cureaua în criză”,  publicat în cotidianul „Evenimentul Zilei”  în ediţia din 4 ianuarie 2010, Ministerul Finantelor Publice face, printr-un comunicat, următoarele precizări:

„Proiectele de buget pe anul 2010 ale instituţiilor din sectorul securităţii naţionale au fost elaborate, ca şi în cazul celorlalte instituţii publice finanţate din bugetul de stat, în condiţiile evoluţiei prognozate a principalilor indicatori macroeconomici (produs intern brut, inflaţie, etc.) şi cu respectarea cerinţelor privind nivelul deficitului bugetar estimat pentru anul 2010.

Creşterile  care  apar în  proiectul  de  buget  pe anul 2010 faţă de  anul 2009 ( execuţie preliminată ) în cazul serviciilor de siguranţă naţională au în vedere următoarele justificări, potrivit programelor şi activităţilor specifice anului 2010:

În cazul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, proiectul de buget pe anul 2010, prezintă o creştere pe total surse de 37,53 % faţă de anul 2009, din care  în cadrul sursei “ Buget de stat “, creşterea este de 15,66 %, aceasta   regăsindu-se la titlul  de   cheltuieli “ Proiecte   cu   finanţare externă nerambursabilă postaderare“, articolul   “ Programe   finanţate   din   Fondul    European  de  Dezvoltare Regională ( FEDR) “, reprezentând finanţarea, cofinanţarea şi contribuţia naţională aferente Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă -112.

Totodată, în proiectul de buget pe anul 2010 al acestui ordonator principal de credite este cuprinsă şi sursa de finanţare „ Fonduri externe nerambursabile “, a cărei creştere faţă de anul 2009 se datorează fondurilor reprezentand contravaloarea în lei a părţii de finanţare externă nerambursabilă aferentă proiectelor derulate din Facilitatea Schengen.

În cazul propunerilor de buget pe anul 2010 la Serviciul Român de Informaţii, pe total surse nu se înregistrează creşteri, iar în cadrul sursei „ Buget de stat” , se înregistrează o uşoară descreştere a cheltuielilor.

În proiectul de buget pe anul 2010 la Serviciul de Protecţie şi Pază, în cadrul  sursei „Buget de stat“, cheltuielile prevăzute sunt la nivelul anului 2009.

În ceea ce priveşte bugetul pe anul 2010 al Serviciului de Informaţii Externe, acesta a fost stabilit la nivelul anului 2009, atât la nivelul sursei „ Buget de stat”, cât şi în structură la nivelul tuturor titlurilor de cheltuieli care se regăsesc în bugetul acestui ordonator principal de credite.”

A se vedea si Proiectul bugetului de stat pentru 2010

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro