Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Impozitarea pensiilor nu va creste in 2010
08.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale: ,”Pentru anul 2010 nu sunt prevăzute măsuri suplimentare de impozitare a pensiilor. În acest an pensiile vor fi impozitate la fel ca în anul 2009, în sensul că, se impozitează numai pensiile mai mari de 1000 lei prin aplicarea,  asupra sumelor ce depăşesc acest plafon, a procentului unic de impozitare de 16%. Prin urmare suma datorată ca impozit este aceeaşi ca şi până acum.

În prezent, pensionarii sistemului public, cu pensii de până la 1000 lei sunt asiguraţi ai sistemului de asigurări sociale de sănătate, fără obligaţia plăţii unei contribuţii.

Începând cu data de 1 ianuarie 2011, contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate va fi suportată integral din Bugetul de Stat, pentru pensionarii cu o pensie în cuantum de până la 1000 lei, astfel încât, pensionarii să nu fie afectaţi sub nici o formă de această măsură.

În anul 2010 pensiile aflate în plată nu vor fi diminuate, ele sunt îngheţate prin menţinerea valorii punctului de pensie la nivelul lunii decembrie 2009, respectiv 732,8 lei.

Pe această cale, asigurăm pensionarii că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la cuantumul pensiilor, întrucât acestea nu vor suporta nici o modificare.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti