« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Impozitarea pensiilor nu va creste in 2010
08.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Comunicat Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale: ,”Pentru anul 2010 nu sunt prevăzute măsuri suplimentare de impozitare a pensiilor. În acest an pensiile vor fi impozitate la fel ca în anul 2009, în sensul că, se impozitează numai pensiile mai mari de 1000 lei prin aplicarea,  asupra sumelor ce depăşesc acest plafon, a procentului unic de impozitare de 16%. Prin urmare suma datorată ca impozit este aceeaşi ca şi până acum.

În prezent, pensionarii sistemului public, cu pensii de până la 1000 lei sunt asiguraţi ai sistemului de asigurări sociale de sănătate, fără obligaţia plăţii unei contribuţii.

Începând cu data de 1 ianuarie 2011, contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate va fi suportată integral din Bugetul de Stat, pentru pensionarii cu o pensie în cuantum de până la 1000 lei, astfel încât, pensionarii să nu fie afectaţi sub nici o formă de această măsură.

În anul 2010 pensiile aflate în plată nu vor fi diminuate, ele sunt îngheţate prin menţinerea valorii punctului de pensie la nivelul lunii decembrie 2009, respectiv 732,8 lei.

Pe această cale, asigurăm pensionarii că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la cuantumul pensiilor, întrucât acestea nu vor suporta nici o modificare.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD